r
Nosalty Logó

Sült padlizsán paradicsomos joghurtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Sült padlizsán paradicsomos joghurtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 384 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 34 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 97 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1873 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 384 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    929 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 34 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot lobogó vízbe dobjuk 2 percre, majd megszabadítjuk a héjától.
  2. Apró darabokra vágjuk, és közepes lángon kb 10 perc alatt sűrűre főzzük.
  3. Közben megmossuk a padlizsánt, végét levágjuk, és kb 1 cm-es karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Olívaolajjal vékonyan kikenünk egy teflonserpenyőt, és kislángon puhára sütjük a padlizsánokat.
  5. Ha a paradicsommártás kész, és kicsit hűlt, összekeverjük a joghurttal.
  6. Száraz serpenyőben picit megbarnítjuk a római köményt, majd összetörjük (fűszermozsár hiányában ajánlom a papírzacsiba dugást, majd klopfolóval való csapkodást).
  7. Az összetört köményt a paradicsomos joghurthoz öntjük.
  8. Az eddigre langyosra hűlt padlizsánok tetejére halmozzuk a szószt, mentával díszítjük, és már esszük is.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9664
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 16.

Ajánló

Padlizsán-mániásoknak, vegáknak, fogyókúrásoknak és lúgosítóknak nagy szeretettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Számomra a nyár két legnagyobb előnye: iskolai szünet és padlizsán. Sajnos, szünetben idén van utoljára részem, de remélem, a padlizsán jövőre sem hagy cserben :). Bár a szakácskönyv meleg előételnek írja, én főfogásként vacsorára tüntettem el egy szintén padlizsán-rajongó barátnővel. Az eredeti recepi ebből a könyvből van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek