r
Nosalty Logó

Sült padlizsán csirkeraguval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Sült padlizsán csirkeraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1644.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1050.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük, kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A tepsibe terítjük, sóval, borssal, 1-2 ek olívaolajjal meglocsoljuk, a sütőbe toljuk.
  4. A csirkemell-filéket felkockázzuk, kevés olajon átpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk az arab fűszerkeveréket és a joghurtot.
  6. Megkóstoljuk, ízlés szerint utánfűszerezzük (só, bors, citromlé). Kevergetve, készre pároljuk.
  7. A megsült padlizsánkockákkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4869
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Ajánló

Forró tea. Ha kevés így önmagában, valami "lapos kenyér" biztosan illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legkedvesebb alapanyagaim kombinációja: padlizsán, joghurt, csirekemell, citrom... :-) Ezen a nyáron sem maradhat ki. (Télen is ugyanilyen finom, de ez olyan "napfényes-meleg-ízű" étel.) Sokszor olvasom, hogy szegény padlizsánt sózzák, és a levét kicsöpögtetik. Nem tudom, miért... Egy falatot megkóstolok szeletelés közben, és tudom, keserű vagy nem. 100-ból 1 volt keserű. Szóval én nem gyötröm ezt a gyönyörűséges gyümölcsöt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek