r
Nosalty Logó

Sült oldalas steak burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült oldalas steak burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

oldalas pácolása

steak burgonya

Összesen 1410 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

oldalas pácolása

steak burgonya

Összesen 5639 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

oldalas pácolása

steak burgonya

Összesen 155 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2437.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    1716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1410 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    437.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9751.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    6864 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1628.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    790 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 5639 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

oldalas pácolása

steak burgonya

Elkészítés

oldalas pácolása

  1. Egy kis tálkába öntjük az olívaolajat, majd a mézet és a fűszereket, és 3 gerezd fokhagymát nyomunk bele, majd jól összekeverjük. Az elkészült pácunkkal jól bedörzsöljük a feldarabolt oldalasokat, majd legalább 1 órát pácolódni hagyjuk.
  2. Egy jénaiba merjük a sertészsír 3/4 részét, és eloszlatjuk. A zsírra rárakosgatjuk az oldalasokat. A maradék foghagymát darabokra vágjuk, majd egy késsel itt-ott megszurkáljuk az oldalasokat, és a lyukakba nyomkodjuk a fokhagymadarabokat. Kis vizet, kb. 1 dl, öntünk alá. Az oldalasok tetejére kanállal rárakjuk a maradék zsírunkat, majd alufóliával lefedve a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  3. Körülbelül 30-35 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, és szépen megpirítjuk egyszer megfordítva az oldalasokat, hogy mindkét oldaluk szépen megpiruljon. Hústűvel ellenőrizhetjük, ha könnyen át tudjuk szúrni a húst, akkor tökéletes!
  4. Az oldalasokat a zsírból egy tálra szedjük, majd a zsírt egy befőttes üvegbe töltjük, és lehűtjük. Isteni finom kenyérre kenve kis lila hagymával!:)

steak burgonya

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, átdörzsöljük. Nem kell meghámozni! Körülbelül egyforma hasábokra szeleteljük.
  2. Az olajba belekeverjük az ecetet. Majd jól felhevítjük (edényben vagy olajsütőben), ha kellően meleg, belerakjuk a krumplikat, és kicsit lejjebb vesszük a hőfokot. Többször megkeverve aranybarnára sütjük.
  3. A sót, borsot, fűszerpaprikát jól összekeverjük, és még a friss meleg krumplira szórjuk, és jól összerázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1927
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiváló ebéd, ha az ember szűk körben van, mert hát ezt kézzel jó enni. :)

Hozzávalók

oldalas pácolása

steak burgonya

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek