r
Nosalty Logó

Sült oldalas petrezselymes borsófőzelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült oldalas petrezselymes borsófőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Főzelékhez

Összesen 1045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Főzelékhez

Összesen 3134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húshoz

Főzelékhez

Összesen 176 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2916 micro
Összesen 1045 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    238.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4868 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    2061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1716 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8748 micro
Összesen 3134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Főzelékhez

Elkészítés

Húshoz

  1. Megmossuk a húst, és a csontok között feldaraboljuk. Ételízesítővel megszórjuk (a képen látható húsra kb. 1/2 tk ételízesítőt szórtam, és azt dörzsöltem el mind két oldalán), és a nyomott fokhagymával jól bedörzsöljük mindenhol.
  2. Egy tepsibe tesszük, és egy kis vizet öntünk alá. Alufóliával lefedjük, és kis lángon (rovátkás a mérőnk, hőfokot nem tudok mondani) 30 percig pároljuk.

Főzelékhez

  1. Föltesszük a megmosott borsót főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük a sót, a cukrot, és felforraljuk. A tejfölt és a lisztet egy habverő segítségével csomómentesen elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett a borsóhoz csurgatjuk. Ha besűrűsödött, akkor elkeverjük benne a petrezselymet.
  2. A húsról a fóliát levesszük, és pirulásig sütjük (30 perc).
  3. Jó étvágyat kívánok.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4025
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, egyszerű étel, és még laktató is.:)

Hozzávalók

Húshoz

Főzelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!