Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült oldalas Nagy módra

Sült oldalas Nagy módra
Sült oldalas Nagy módra
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magamtól találtam ki a receptet. Egy sima sült oldalassal kezdődött, de mindig fejlesztettem rajta egy kicsit, míg el nem értem a legfinomabb receptet. Eddig mindenkinek ízlett a családomban, és az ismerőseim között is. Nincs különleges alkalomhoz kötve, akkor csinálom meg, amikor megkívánjuk.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk, majd bekenjük magyaros fűszerkeverékkel, sóval, borssal. Félretesszük úgy jó félórára.
  2. Megpucoljuk és felkockázzuk a burgonyát, és utána megszórjuk az ételízesítővel és fele olajjal, összekeverjük.
  3. A sütőedény (római tál) aljába beleöntjük a maradék olajat és egy decinyi vizet, majd beletesszük a burgonyát és a zöldségkeveréket szétterítve, és rátesszük az oldalasokat, közé szórjuk a kilapított fokhagymát, és lefedjük.
  4. 1 és 1/2 óra párolódás után levesszük a fedelet, és még jó fél órát pirítjuk.
  5. Tálalásnál vágott vegyes savanyúsággal, almapaprikával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 7 073
elküldve: 2
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagy

Mióta szakács: 2016.02.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

oldalas római tálban sütve, sült oldalas zöldségekkel sütve, római tálban sült oldalas zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1141
sertésoldalas 1.7 kg
magyaros fűszerkeverék 1 ek
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
burgonya 2 kg
napraforgó olaj 1 dl
ételízesítő 2 ek
zöldségkeverék 75 dkg
fokhagyma 6 gerezd
víz 1 dl