Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült oldalas 3. (petrezselymes)

Sült oldalas 3. (petrezselymes)
Sült oldalas 3. (petrezselymes)
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet is férjem Anyukájától tanultam, jó ropogós és nagyon ízletes. Szüreten rendszeresen ott volt az asztalon, csípős zöldpaprika és friss ropogós kenyér társaságában......ezután jól esett egy pohár finom olaszrizling   :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szürethez, de baráti, családi összejövetelekhez  is, olaszrizlinggel vagy aki a vörösbort jobban szereti, annak a mőcsényi Merlot-val szívből ajánlom.
Ha valaki fél, hogy megég a teteje az oldalasnak, alufóliát is lehet rátenni  (teljesen le kell fedni vele, légmentesen lezárni). A sütő közepére kell tenni a tepsit, egy jó másfél óra múlva levesszük a fóliát (addigra általában porhanyós lesz a hús) és a sütő felső részére rakjuk a tepsit, hogy megpiruljon az oldalas.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jól megmossuk az oldalast, különös gondot fordítva a csontszilánkok eltávolítására.
  2. Feldaraboljuk kb. 4 ujjnyi vastagra.
  3. Jól besózzuk. 
  4. A petrezselymet összenyomjuk egy kicsit mozsárban (intenzívebb lesz az íze) és hozzákeverjük az olívaolajhoz. A húst beletesszük egy jénai tálba vagy tepsibe, rálocsoljuk az olívaolajat, legvégül aláöntjük a vizet.  
  5. A sütő legaljára tesszük és kis lángon, kb 170 fokon, 2 óra alatt ropogósra sütjük. (Látszik rajta amikor kész, hogy szép vörösesbarna színű, de megszurkálhatjuk húsvillával, puha-e.)

 

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 624
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lolaci

Mióta szakács: 2009.10.30.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás-petrezselymes sült oldalas

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-19 07:28

Az elkészítésnél kimaradt a fokhagyma felhasználása, gondolom a petrezselyemmel együtt, összenyomva kerül a husra.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-19 14:27

Észre sem vettem,köszi!
Szóval a fokhagymát megpucolom,felvágom kisebb darabokra,és minden egyes húsba több lukat vágok,és belenyomok egy-egy darabot,amíg el nem fogy.De ha kilóg a husiból a fokhagyma,akkor előfordul hogy megég... :-(
A petrezselyemmel összenyomva is jó ötlet,legközelebb kipróbálom úgy.

Szép napot,:Brigi

959
sertésoldalas 1.5 kg
fokhagyma 2 fej
olívaolaj 1 dl
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
víz 2 dl