Sült oldalas 1. recept

Kalória?
Sült oldalas 1.
Sült oldalas 1.
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Melegen és hidegen is finom a sült oldalas. Készülhet főételnek, de pl. főzelékek mellé is kínálhatjuk.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

sertésoldalas sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel hintjük. Tepsire helyezzük és némi vizet löttyintünk alá.
  2. A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk, egy-kettő mehet a tetejére is. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk és a hús mellé tesszük.
  3. A tepsit alufóliával lefedjük és bedugjuk a 200 fokra légkeverésen előmelegített sütőbe kb. 75 percre. Közben kétszer-háromszor ránézünk, és ha elsült a víz a hús alól, pótoljuk.
  4. Egy és negyed óra elteltével levesszük a fóliát a tepsiről és visszadugjuk a forró sütőbe. Kb. fél óra alatt megpirítjuk a húst. Közben pótoljuk a vizet, ha szükséges (jó, ha van alatt víz rendesen, mert ebből lesz a finom szaft).
  5. A kész oldalast felszeleteljük és a tepsiből kikanalazott szafttal meglocsolva, a sült hagymák kíséretében kínáljuk.

  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 242 676
elküldve: 30
receptkönyben: 2 245
elkészítve: 114/169
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (37)

b-n
b-n sze, 2014-10-01 10:57

A végén még meglocsoltam 2-3 evőkanál kacsazsírral. Igazán jó lett..

Csibaba13
Csibaba13 sze, 2013-10-23 13:48

Szép napot!

Köszönöm szépen a receptet!
Most pirul a sütőben...az illata belengi a konyhát...:)))

Dawnie
Dawnie h, 2013-02-18 16:10

Én is sütőzacskóban szoktam megsütni, tényleg nem kell hozzá semmi víz, zsiradék így. Isteni finom lesz, ahogy a hagymák aromája átjárja a rostokat, viszont arra figyeljetek, ha zacskóztok, nehogy a hegyes csontvégek kiszúrják, én már jártam így és egy nagy kékfüstös rettenet lett a konyhában a kifolyt és a sütő aljára égett szafttól, de serpenyős sütéssel még menthető volt az oldalas. :))

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs p, 2013-02-15 16:29

Sütőzacskóban is finom, oda tényleg nem kell sem viz,sem zsiradék.
Petrával annyiban nem értek egyet, hogy ha zsirban csináljuk ( én sokat szoktam alá tenni), mert azsírt később kenyére kenve lilahagymával, ( nyáron pari, paprika) isteni.Én az oldalast jó sok vékony csíkokra vágott fokhagymával megszoktam spékelni, istenien belesül a húsba.
De ahány ház annyi szokás szokták mondani.!

MazsiDrazsi777
MazsiDrazsi / MazsiDrazsi777 p, 2012-06-01 07:22

Tulajdonképp hasonlóan csinálom én is, csak bepácolom előtte! :) De azért a biztonság kedvéért elolvastam ezt a receptet, mert láttam hogy biztosan finom! :) Szóval köszönöm! :)

Dotti
Dotti sze, 2012-04-04 14:44

Szia Petra..Csak annyit szeretnék kérdezni,hogy valóban nem kell alá olaj? Köszi a választ...Üdv

Tarackos
Tarackos / Tarackos v, 2011-10-23 17:21

Jó a recept,de fél kiló oldalas mire kisül az nálunk egy adag.Szeretünk enni és senki nem túlsúlyos,pedig zsírral főzünk(Saját olvasztásu libazsírral)Olaj csak a salátákba és akkor is csak hidegen sajtolt olíva.

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs p, 2013-02-15 16:36

Tökéletesen igazad van, 1- 1 1/2 kg kezdődik a sült oldalas,arról nem beszélve, hogy a fél kilóból mire kész talán marad 20-25 dkg mivel egy kicsit össze is esik.Mi csak ketten vagyunk a párommal, de alig marad egy kicsi későbbre, két adag biztos nem jön ki belőle,pedig másfél kilót szoktam vanni. Igaz mi nem mutatóba esszük!!♥

kisBaba
kisBaba v, 2011-02-20 22:10

Nagyon finom lett! Sütőzacskóban sült, víz hozzáadása nélkül, a saját levében! És a tepsi elmosása is könnyű volt!

petra
Petra / petra k, 2011-02-15 22:44

kisBaba,
sütőzacskóban még nem sütöttem (oldalast sem)
hátha más igen, és beszámol a tapasztalatáról
viszont krumplival együtt készítettem már, éppen múlt héten is: csak a legvégén tedd mellé a krumplihasábokat, mikor fólia nélkül pirítod az oldalast (utolsó 20-25 perc), ennyi idő alatt pont megsül a krumpli is

kisBaba
kisBaba h, 2011-02-14 21:52

Sziasztok! Sütőzacskóban is működik a dolog? És krumpli hasábokat lehet egyszerre vele sütni?

odzsika
Odzsika / odzsika cs, 2010-12-23 20:48

Rozsam! Nem kell alá más, én 25 percenként rákukkantok, hogy biztos elég-e a víz,de semmi mást nem igényel, viszont isteni! Jó választás! ;)

rozsam
rozsam cs, 2010-12-23 14:24

Nem kell semmi zsiradékot alátenni, csak vizet? Szentestére szeretném elkészíteni, de nagyon jól kell sikerülnie!

Riva
Bloemcake / Riva szo, 2010-10-02 12:50

Az anyukám nemsoká neki fog állni, mi csak úgy hívjuk, hogy redőny hús, mert úgy néz ki mint egy redőny. :) mi nem használunk se borsot, se köménymagot (azt utálom), se fokhagymát, mi már csak ilyenek vagyunk :P

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs p, 2013-02-15 16:33

Kedves Riva! Ne haragudj, de muszáj megkérdeznem, akkor milyen ize van a húsnak, ha ezeket nem rakjátok bele. Különben a köménymagot örölve észre sem veszed benne, mégis finom ize van.A fokhagyma adja meg a lelkét az egésznek.Ezek szerint csak sózzátok?? HÁT NEM TUDOM!Szerintem igy felesleges neki állni sütni!!!

diacia
diacia cs, 2010-09-23 13:18

Hát igen,az egész hamar elfogyott,egyszerűen isteni lett!

diacia
Bloemcake / diacia h, 2010-09-20 16:19

Én nem így szoktam készíteni,csak simán köménnyel,fokhagymával,savanyú káposztát párolok mellé,és knédlivel esszük.Most kipróbálom,kíváncsi vagyok hogy tetszik majd a férjemnek.Már sül,majd megírom az eredményt. Amúgy a recept nagyon gusztán hangzik.

z1
z1 / z1 v, 2010-11-07 11:30

Az alaprecept jó. De ahogy te csinálod, az még jobb lehet a kiegészítőkkel. Knédli, káposzta mmmmm...

odzsika
Odzsika / odzsika h, 2010-08-16 14:45

Sziasztok! Épp az előbb fejeztük be az oldalas elpusztítását.. mi 1 kiló hússal dolgoztunk, szóval megdupláztuk a hozzávalókat. Az eredmény? Egyszerűen fenomenális! Hozzá köretnek olajjal és fűszerekkel locsolt sült krumplit és tejfölös-gombás szószt ettünk. A képek szerintem magukért beszélnek, mindenkinek ajánljuk!!

http://img441.imageshack.us/i/old1u.jpg/
http://img13.imageshack.us/i/old2f.jpg/
http://img838.imageshack.us/i/old3g.jpg/

mateanya
Bloemcake / mateanya cs, 2010-08-12 12:43

Sziasztok!Most tettem be a sütőbe,remélem tetszeni fog megint a férjemnek,mert a múltkor nem innen csináltam!Hanem a nagymama receptje által és egyben sütöttem meg!Ezért is kérte a drágám h.most ne egészben süssem.Ezért is látszik ilyen tökéletesnek e receptecske.Mient kész megírom!Nagyon tetszik ez a recept!

kiskova
Bloemcake / kiskova v, 2010-07-11 09:46

Tegnap este jutottam el ide, ehhez az oldalashoz, tudatos keresgélés által. Nem bántam meg, este 11 órakor neki fogtam az elkészítéséhez. Csodálatosan sikerült, éjjel fél kettőkor feküdtem le,és ma már csak a krumpli kell majd frissen, délben. Mióta internetezek, mindíg megnézem az aktuális receptet, recepteket, rengeteg új dolgot tanultam ezáltal. Nagyon köszönöm mégegyszer!

534