Sült malaccomb vele sült sütőtökkel recept

Sült malaccomb vele sült sütőtökkel
Sült malaccomb vele sült sütőtökkel
140 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemcsak a naptár, de az időjárás szerint is tél van, így a malacsült a megfelelő étel most.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tél
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sült malaccomb vele sült sütőtökkel, párolt vörösboros lila káposztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A malachús bőrét beirdaljuk, a szalonnát daraboljuk, 2 gerezd fokhagymát hosszában szeleteljük. A sütőtök magját eltávolítjuk, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A malachúst betesszük egy serpenyőbe, kevés zsírt teszünk alá, a bőrt is bekenjük zsírral, a vágásokba dugunk fokhagymát és szalonna-darabkákat, fűszerezzük, mellétesszük a sütőtököt, beborítjuk fóliával, és betesszük a sütőbe.
  3. A káposztát legyaluljuk, a hagymát, a maradék fokhagymát, almát aprítjuk.
  4. Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát kevés zsíron megsütjük, szórunk rá köménymagot, rádobjuk a hagymákat, dinszteljük, megszórjuk cukorral, karamellizáljuk. Majd rátesszük az almát és a káposztát, babérlevelet, fűszerezzük, locsolunk rá borecetet, pároljuk. Amikor már majdnem kész, locsolunk rá vörösbort.
  5. Amikor a sütőtök megsült, kivesszük, a héját levágjuk.
  6. A malacot időnként meglocsoljuk a szafttal. Ha a hús már puha, levesszük a fóliát, meglocsoljuk, s a bőrére csorgatunk mézet, szép pirosra grillezzük.
  7. Tálaláskor vágunk egy szelet húst bőröstül, teszünk mellé sütőtököt és lila káposztát. Vörösborral fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 812
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

768