r
Nosalty Logó

Sült makréla gombás kosárkával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
márti1218
Sült makréla gombás kosárkával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

hal

kosárka

Összesen 1148 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

hal

kosárka

Összesen 2299 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

hal

kosárka

Összesen 152 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    1073 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 1148 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5525.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    2220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    2146 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 2299 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

hal

kosárka

Elkészítés

hal

  1. Irdaljuk be a halat mindkét oldalon. Dörzsöljük be sóval, tegyünk a bevágásokba egy-egy csík szalonnát, a belsejét pedig tömjük ki a felszeletelt citrommal. Olajozzuk ki a sütőedényt, fektessük bele az előkészített halat, és süssük kb. 40 percet 180 C fokon.
  2. Míg a hal sül, réteslappal béleljünk ki 4 muffinformát.
  3. A hagymát vágjuk apróra, kevés olajon pároljuk meg, dobjuk rá a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig süssük, míg a leve elpárolog.
  4. Osszuk el a kibélelt formákban a megpárolt gombát, üssünk mindegyikre egy tojást, és tegyük a sütőbe 10 percre, szórjuk meg reszelt sajttal, és dugjuk vissza még 10 percre. Tálalhatunk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4513
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült makréla gombás kosárkával
márti1218 72 recept

A makréla egy finom ízű hal, de a magyar ízlésnek kicsit erős illatú, így próbáltam megszelídíteni citrommal, szalonnával. Sikerült, a halevő családtagok kedvence lett.

Hozzávalók

hal

kosárka

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.