Sült kacsaszárnytő fehérboros párolt káposztával recept

Sült kacsaszárnytő fehérboros párolt káposztával
Sült kacsaszárnytő fehérboros párolt káposztával
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olcsó anyagból fejedelmi étel.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes kacsasült, sült kacsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsaszárnytőket sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá mézet.
  2. A káposztát legyaluljuk. A hagymákat daraboljuk.
  3. Egy tepsit kacsazsírral kikenünk, rárakjuk a kacsaszárnytő-darabokat, ezekre is teszünk zsírt. Berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
  4. Egy serpenyőben megpirítjuk a köménymagot, kacsazsírt adunk hozzá, ezen megdinszteljük a hagymákat, cukorral karamellizáljuk. Ráöntjük az ecetet, fűszerezzük, s így pároljuk, a vége felé ráöntjük a bort is.
  5. Kb. 60 perc sütés után tálalunk.
  6. A tányérra rakunk egy kacsaszárnytőt, s szedünk mellé párolt káposztát.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 687
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

460