Sült kacsacomb pezsgős párolt káposztával és hagymás burgonyával recept

Sült kacsacomb pezsgős párolt káposztával és hagymás burgonyával
Sült kacsacomb pezsgős párolt káposztával és hagymás burgonyával
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi ünnepi klasszikus étel, nálunk ilyenkor ez is felkerül az asztalra. A kezdő háziasszonyok figyelmébe ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

kacsasült

tört krumpli

pezsgős káposzta

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ropogós kacsacomb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy zsírral kikent kacsasütőtálba rakosgatjuk a bőrével lefelé fordítva. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, majd kb. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  2. Sülés közben ellenőrizzük, amikor már puhulni kezd, visszafordítjuk a combokat, és ropogós-pirosra sütjük. Mivel én az eredeti zománcozott kacsasütőt használom, ebben szinte a végéig lefedve marad, de így is megpirul. Akinek nincs ilyen, az a puhulás után takarja ki, és süsse pirosra.
  3. Közben a jól megmosott burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük. Amíg a burgonya fő, egy nagy fej vöröshagymát finomra vágunk, és kb. 5 dkg zsíron kevés sóval megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával.
  4. A leszűrt burgonyát meghámozzuk, rátesszük a hagymás zsírra, összetörjük rajta, majd egybeforgatjuk, ha szükséges, utána ízesítjük.
  5. A másik fej hagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a vékony szálasra szelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük. Ezután lefedve párolni kezdjük, cukorral ízesítjük, és néha megkeverjük, vigyázva rá, hogy le ne ragadjon.
  6. Ha a levét kellően elfőtte, kevés pezsgővel pótoljuk a folyadékot, csak annyira pároljuk meg, hogy kissé ress maradjon a káposzta, majd ecettel beállítjuk az ízét.
  7. Végül a ropogós kacsacombokat a hagymás tört burgonyával és a pezsgős káposztával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 1 353
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
426 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1210