Sült kacsacomb 1. recept

1 adag
873
kcal
Sült kacsacomb 1.
Sült kacsacomb 1.
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tradicionálisan minden évben először a Márton-napi újborkóstoláskor készítünk sült kacsa-vagy libacombot (függően attól, hogy mely alapanyaghoz jutunk hozzá). Párolt vöröskáposztával és hagymás tört burgonyával fogyasztjuk, közben ízlelgetjük az azévi termést.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap

egyéb elnevezések

kacsa sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombot megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, alaposan megsózzuk és állni hagyjuk. (Javasolt előző nap előkészíteni, így egy éjjelen át tudjuk állni hagyni.)
  2. Másnap a combokat egy tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, a tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe (150 ºC, alul-felül állás) dugjuk. Lassú tűzön lefedve kb. 2 órán keresztül pároljuk.
  3. Utána a fedőt levéve, a hőmérsékletet emelve (190 ºC) ropogósra sütjük, időnként átfordítjuk a combokat, és saját zsírjával locsoljuk. (Ha szükséges, az összegyűlt fölösleges zsiradékból leöntünk.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 126 354
elküldve: 12
receptkönyben: 640
elkészítve: 12/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Guszti

Mióta szakács: 2007.11.26.
6 recept

Hozzászólások (17)

yens
yenscs, 2012-12-13 01:10

ez volt a vacsoràm, nagyon finom volt, koszi a feltoltèst! Bàr èn is borsoztam, ès soroztem :)

evacili
evaciliszo, 2012-11-24 16:58

Most sült meg. Csodálatosan finom lett.Krumplitortával -amiben aszalt szilva van- és fahéjas, szegfűszeges lilakáposztával fogjuk enni.Köszi a recepted. Üdv: Cili

edcsika
edcsikah, 2011-12-26 13:34

Isteni finom lett a párolt vörös káposztáddal együtt...
Köszönöm a receptet.

Jeneiné
Jeneinép, 2011-10-21 14:53

Én mielőtt tepsibe teszem párolni, előtte libazsírban megkapatom egy kicsit. Utána ugyanúgy párolom, majd pirítom, mint Guszti. Próbáljátok ki így is!

nekemannyima
nekemannyimaszo, 2011-05-28 13:52

Sziasztok!Szerintem ha sütőzacskóba pakoljátok az egészet akkor se víz,se zsiradék tutira nem kell alá.Zsiradék amúgy se:)))és a sütés végén a kinyított zacskóban még rá is lehet pirítani,ha netán a zacskóban nem pirult meg eléggé.Kacsa mindenhogy jöhet,de a sörös pácolás nagyon tetszik:))

boaboa
boaboak, 2011-03-01 18:48

Második alkalommal fogom elkészíteni, szerintem ez így tökéletes! Köszönöm!

szemekék
szemekékv, 2010-12-26 19:50

Én a következő fűszerkeverékkel dörzsölöm be a kacsát:
só,majoranna,morzsolt rozmaring,morzsolt zsályalevél,kevés oreganó és bazsalikom.
A tepsibe teszek két fej félbevágott vöröshagymát,kevés vizet öntök alá és alufóliával letakarom.
Mikor megpuhultak a combok kevés sört elkeverek mézzel és a bőrt evvel kenegetem.
Ettől piros,ropogós lesz.
Anyósomtól tanultam ezt a módot.
Tegnap készült,ma a maradékokat ettük...:)
Hozzá párolt vöröskáposzta,hagymás törtkrumpli,és zsemlegombóc.....
Hmmmmmmmm.......:)

komartt
komarttv, 2010-12-26 12:21

Én javaslok Stahl Judit receptje szerint 5 gerezd fokhagymát és kakukkfüvet a pároláshoz. Isteni lesz!

sztike
sztikep, 2010-12-24 11:53

Én is sörben sütöm a kacsacombokat, de fűszerként csak sót használok (előző este besózom) és vékony narancs szeleteket teszek még a tetejükre. Valami hihetetlenül finom lesz így, épp most is ezt sütöm a családnak. :) Biztosan nagy sikere lesz! Köszönöm az alap receptet, mert anélkül sosem álltam volna neki a kacsa sütésnek. :)
Boldog karácsonyt mindenkinek!

lizabennet
lizabennetk, 2010-12-21 17:46

Kocsmáros, Serci, negy kacsacombhoz mennyi sor kell a tepsibe? Le kell fedni sutes kozben?
Köszönöm!

sztike
sztikep, 2010-12-24 11:57

Kedves lizabennet!
Lehet, hogy már késő a válasz, de talán a következő alkalomra még segítség lehet.
Én annyi sörben szoktam sütni a combokat, amennyi félig ellepi őket. Ez függ a tepsi / sütőtál méretétől is persze. Most 11 db egész combot sütök és azokra 1 liter sör kellett.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv,
Eszter

Mátza Aliz
Mátza Alizszo, 2010-10-02 17:16

Hű, ez isteni finom lett. Életemben először készítettem kacsát. Én is megszórtam egy kis majoránnával és egy kis őrölt színes borssal a tetejét (szeretjük a fűszeres ételeket). Sajnos nálam a sör kimaradt de kíváncsi vagyok milyen, úgyhogy legközelebb azt is kipróbálom. Burgonyapürével és egy kis egyszerű csalamádéval tálaltam. Nagyon finom lett. Köszönöm :-)

serci
sercik, 2009-12-01 20:22

Kocsmáros én is mindig sörben sütöm a kacsacombot! Így a legjobb! A kacsa,vagy a libatöpörtyű isteni eledel,főleg párolt savanyú káposztával! Most hétvégén is kacsa lesz a menü, lila káposztával meg tepsis krumplival. Én szoktam rátenni oregánót, meg borsot is,szerintem finomabb,mint csak simán sóval,de lehet hogy más úgy jobban szereti.aZ A lényeg,hogy a kacsa nagyon finom akárhogy csináljuk!

kocsmáros
kocsmároscs, 2009-11-12 22:01

noshát, én is tartottam Márton-napi liba-(kacsa)napokat, illetve a héten is lesz még. én a kacsacombokat nem sóztam be előző este, hanem azonnyomban, ahogy meghoztam a csarnokból, jól besóztam, tettem rá kevés majorannát is, és két doboz sört.
kb. két órát tartott a művelet igy is, az igaz, viszont fantasztikus szine, ize és illata lett, természetesen a sört "megitta", és maradt a zsir.
töpörtyűt is sütöttem (egy kiló libahájból lett kb. egy maréknyi)
ma csináltam libacombot, szintén sörben.
ajánlom, próbáljátok ki.

alex
alexcs, 2008-12-25 16:01

A kacsacombok hamarabb puhulnak meg és finomabbak lesznek, ha narancc-szeleteket teszünk rájuk (esetleg fogpiszkálóval rögzíteni lehet rájuk).

latzha
latzhasze, 2008-12-17 21:06

Az így készült kacsacomb nagyon finom! Én a tepsibe még tettem karikára vágott burgonyát.Ajánlom mindenkinek!

Legfrissebb cikkek

Cukormentes muffinok a hétvégére
Cukormentes muffinok a hétvégére
Számomra a muffinok legfőbb értéke, hogy gyorsan, egyszerűen összedobhatók. Gyűjtöttem most nektek 8 db cukormentes változatot, próbáljátok ki őket a hétvégén uzsonnára!
Fürdőzzünk az olaszrizlingben!
Fürdőzzünk az olaszrizlingben!
Van az úgy, hogy annyira természetessé válik valaminek a jelenléte környezetünkben, hogy már fel sem kapjuk a fejünket nevének hallatán. Kimondom hát azt, hogy olaszrizling.
Irodai csiperkézés
Irodai csiperkézés
Egy nagy adag csiperke, három szerkesztő, és sok éhes ember az irodában. Az alapanyagot ajándékba kaptuk, aztán megfőztük, majd felfaltuk, és imádtuk.
873