Sült kacsacomb 1. recept

1 adag
873
kcal
Sült kacsacomb 1.
Sült kacsacomb 1.
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tradicionálisan minden évben először a Márton-napi újborkóstoláskor készítünk sült kacsa-vagy libacombot (függően attól, hogy mely alapanyaghoz jutunk hozzá). Párolt vöröskáposztával és hagymás tört burgonyával fogyasztjuk, közben ízlelgetjük az azévi termést.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
alkalom: Márton-nap

egyéb elnevezések

kacsa sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombot megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, alaposan megsózzuk és állni hagyjuk. (Javasolt előző nap előkészíteni, így egy éjjelen át tudjuk állni hagyni.)
  2. Másnap a combokat egy tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, a tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe (150 ºC, alul-felül állás) dugjuk. Lassú tűzön lefedve kb. 2 órán keresztül pároljuk.
  3. Utána a fedőt levéve, a hőmérsékletet emelve (190 ºC) ropogósra sütjük, időnként átfordítjuk a combokat, és saját zsírjával locsoljuk. (Ha szükséges, az összegyűlt fölösleges zsiradékból leöntünk.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 128 361
elküldve: 12
receptkönyben: 647
elkészítve: 14/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Guszti

Mióta szakács: 2007.11.26.
6 recept

Hozzászólások (17)

yens
yenscs, 2012-12-13 00:10

ez volt a vacsoràm, nagyon finom volt, koszi a feltoltèst! Bàr èn is borsoztam, ès soroztem :)

evacili
evaciliszo, 2012-11-24 15:58

Most sült meg. Csodálatosan finom lett.Krumplitortával -amiben aszalt szilva van- és fahéjas, szegfűszeges lilakáposztával fogjuk enni.Köszi a recepted. Üdv: Cili

edcsika
edcsikah, 2011-12-26 12:34

Isteni finom lett a párolt vörös káposztáddal együtt...
Köszönöm a receptet.

Jeneiné
Jeneinép, 2011-10-21 13:53

Én mielőtt tepsibe teszem párolni, előtte libazsírban megkapatom egy kicsit. Utána ugyanúgy párolom, majd pirítom, mint Guszti. Próbáljátok ki így is!

nekemannyima
nekemannyimaszo, 2011-05-28 12:52

Sziasztok!Szerintem ha sütőzacskóba pakoljátok az egészet akkor se víz,se zsiradék tutira nem kell alá.Zsiradék amúgy se:)))és a sütés végén a kinyított zacskóban még rá is lehet pirítani,ha netán a zacskóban nem pirult meg eléggé.Kacsa mindenhogy jöhet,de a sörös pácolás nagyon tetszik:))

boaboa
boaboak, 2011-03-01 17:48

Második alkalommal fogom elkészíteni, szerintem ez így tökéletes! Köszönöm!

szemekék
szemekékv, 2010-12-26 18:50

Én a következő fűszerkeverékkel dörzsölöm be a kacsát:
só,majoranna,morzsolt rozmaring,morzsolt zsályalevél,kevés oreganó és bazsalikom.
A tepsibe teszek két fej félbevágott vöröshagymát,kevés vizet öntök alá és alufóliával letakarom.
Mikor megpuhultak a combok kevés sört elkeverek mézzel és a bőrt evvel kenegetem.
Ettől piros,ropogós lesz.
Anyósomtól tanultam ezt a módot.
Tegnap készült,ma a maradékokat ettük...:)
Hozzá párolt vöröskáposzta,hagymás törtkrumpli,és zsemlegombóc.....
Hmmmmmmmm.......:)

komartt
komarttv, 2010-12-26 11:21

Én javaslok Stahl Judit receptje szerint 5 gerezd fokhagymát és kakukkfüvet a pároláshoz. Isteni lesz!

sztike
sztikep, 2010-12-24 10:53

Én is sörben sütöm a kacsacombokat, de fűszerként csak sót használok (előző este besózom) és vékony narancs szeleteket teszek még a tetejükre. Valami hihetetlenül finom lesz így, épp most is ezt sütöm a családnak. :) Biztosan nagy sikere lesz! Köszönöm az alap receptet, mert anélkül sosem álltam volna neki a kacsa sütésnek. :)
Boldog karácsonyt mindenkinek!

lizabennet
lizabennetk, 2010-12-21 16:46

Kocsmáros, Serci, negy kacsacombhoz mennyi sor kell a tepsibe? Le kell fedni sutes kozben?
Köszönöm!

sztike
sztikep, 2010-12-24 10:57

Kedves lizabennet!
Lehet, hogy már késő a válasz, de talán a következő alkalomra még segítség lehet.
Én annyi sörben szoktam sütni a combokat, amennyi félig ellepi őket. Ez függ a tepsi / sütőtál méretétől is persze. Most 11 db egész combot sütök és azokra 1 liter sör kellett.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv,
Eszter

Mátza Aliz
Mátza Alizszo, 2010-10-02 16:16

Hű, ez isteni finom lett. Életemben először készítettem kacsát. Én is megszórtam egy kis majoránnával és egy kis őrölt színes borssal a tetejét (szeretjük a fűszeres ételeket). Sajnos nálam a sör kimaradt de kíváncsi vagyok milyen, úgyhogy legközelebb azt is kipróbálom. Burgonyapürével és egy kis egyszerű csalamádéval tálaltam. Nagyon finom lett. Köszönöm :-)

serci
sercik, 2009-12-01 19:22

Kocsmáros én is mindig sörben sütöm a kacsacombot! Így a legjobb! A kacsa,vagy a libatöpörtyű isteni eledel,főleg párolt savanyú káposztával! Most hétvégén is kacsa lesz a menü, lila káposztával meg tepsis krumplival. Én szoktam rátenni oregánót, meg borsot is,szerintem finomabb,mint csak simán sóval,de lehet hogy más úgy jobban szereti.aZ A lényeg,hogy a kacsa nagyon finom akárhogy csináljuk!

kocsmáros
kocsmároscs, 2009-11-12 21:01

noshát, én is tartottam Márton-napi liba-(kacsa)napokat, illetve a héten is lesz még. én a kacsacombokat nem sóztam be előző este, hanem azonnyomban, ahogy meghoztam a csarnokból, jól besóztam, tettem rá kevés majorannát is, és két doboz sört.
kb. két órát tartott a művelet igy is, az igaz, viszont fantasztikus szine, ize és illata lett, természetesen a sört "megitta", és maradt a zsir.
töpörtyűt is sütöttem (egy kiló libahájból lett kb. egy maréknyi)
ma csináltam libacombot, szintén sörben.
ajánlom, próbáljátok ki.

alex
alexcs, 2008-12-25 15:01

A kacsacombok hamarabb puhulnak meg és finomabbak lesznek, ha narancc-szeleteket teszünk rájuk (esetleg fogpiszkálóval rögzíteni lehet rájuk).

latzha
latzhasze, 2008-12-17 20:06

Az így készült kacsacomb nagyon finom! Én a tepsibe még tettem karikára vágott burgonyát.Ajánlom mindenkinek!

Legfrissebb cikkek

Villámgyors falatok karácsony előtt
Villámgyors falatok karácsony előtt
A szerkesztőségbe érkezett finomságokat tartalmazó csomagból rengeteg mindent tudtunk volna készíteni - ez a kettő a karácsony előtti rohanásban tökéletes és gyors megoldás!
Heti menü: karácsonyi esszencia
Heti menü: karácsonyi esszencia
Arra az esetre, ha még nem tudnátok, mit főztök ezen a héten, itt van a mi kedvenc karácsonyi heti menünk! Ezzel kívánunk finom ízekben gazdag karácsonyt!
873