r
Nosalty Logó

Sült hal spenótmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petruska
Sült hal spenótmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

mártás

sült hal

Összesen 1090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

mártás

sült hal

Összesen 4357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

mártás

sült hal

Összesen 206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10984 micro
Összesen 1090 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.8 g

Zsír

  • Összesen
    344.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4806.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    2199 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2900 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    103 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    1762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20494 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43937 micro
Összesen 4357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2065 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

mártás

sült hal

Elkészítés

mártás

  1. A halat, ha fagyott, kiengedjük. Kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, kakukkfűvel megszórjuk. Lehetőség szerint jó, ha kicsit állni hagyjuk.
  2. Közben a lisztet elkeverjük pirospaprikával, és ízlés szerint borssal is megszórjuk. Ebben forgatjuk meg a haldarabokat.
  3. Forró zsiradékban szép pirosra sütjük. Célszerű egy nagyobb serpenyőben megsütni, mert így spórolunk később egy edényt. :) Ha mindkét oldaluk megsült, kiszedjük egy tányérba.
  4. A serpenyőbe teszünk megint egy kis zsiradékot, beledobjuk a szétnyomkodott fokhagymát, és kicsit megsózzuk.
  5. Pár perc után mehet bele az apróra vágott spenót is. Fedő alatt gyorsan megpároljuk.
  6. Szórunk rá egy kis borsikafüvet, frissen őrölt borsot. Ráöntjük a tejszínt, és a kis vízben elkevert keményítővel besűrítjük. Egyet rottyantunk rajta, és készen is van.
  7. Párolt rizzsel tálaljuk, és gyorsan megesszük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9910
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 09.

Ajánló

Bármikor, ha gyors, finom ebédet vagy vacsorát szeretnénk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült hal spenótmártással
Petruska 61 recept

Szeretjük a spenótot, a halat is. Van, amikor együtt szoktam elkészíteni. :)

Hozzávalók

mártás

sült hal

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?