r
Nosalty Logó

Sült hal kaffir lime-os sörtésztában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sajtospiritos
Sült hal kaffir lime-os sörtésztában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Sörtészta elkészítése

Hal sütése

Összesen 570 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Sörtészta elkészítése

Hal sütése

Összesen 1136 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Sörtészta elkészítése

Hal sütése

Összesen 142 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 570 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2176 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1136 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Sörtészta elkészítése

Hal sütése

Elkészítés

Sörtészta elkészítése

  1. Először elkészítjük a sörtésztát. Ehhez egy tálban verjük fel a tojást.
  2. Tegyük bele a lisztet, sütőport, felaprított lime leveleket és a sört.
  3. Tegyünk bele sót, és keverjük alaposan össze. Akkor jó a tészta, ha a palacsinta tésztánál egy kicsit sűrűbb és levegősebb állagot kapunk. Így tegyünk hozzá, ha szükséges, még lisztet vagy sört.
  4. Most jön az izgalmasabb rész, ezért töltsünk magunknak egy pohárral a sörből. Azt nyilván nem írtam, hogy csak olyan sört használjunk, amit szívesen megiszunk.

Hal sütése

  1. A halfiléket pár órával korábban vegyük elő a fagyasztóból, és lassan olvasszuk ki, de ha sikerül frissen vásárolnunk, használjunk friss halat.
  2. A halszeleteket vágjuk ketté, mert így könnyebben meg tudjuk majd sütni, és a tészta is jobban megtapad. Szintén fontos, hogy a halakat először egy papírtörlővel vagy egy tiszta konyharuhával finoman töröljük szárazra.
  3. Egy serpenyőbe tegyünk kevés, két-három evőkanál olajat. Azt javaslom, ne bő olajban süssük. Egyrészt túl olajos lesz a hal, másrészt megöli a citrusos ízt.
  4. A halat megsózzuk, megforgatjuk a lisztben, és ezután a folyékony tésztában. Beletesszük a forró serpenyőbe (egyszerre több szeletet is süthetünk), és mind a két oldalát 2-3 percig sütjük.
  5. A kész halakat egy papírszalvétára tesszük, hogy a maradék olajat is felitathassuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1582
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 25.

Ajánló

Talán örök probléma a kevés olaj felhasználása esetén, hogy a tészta azon fele, ami épp nem sül, elkezd lefolyni a halról. Ezért meg lehet azt is próbálni, hogy miután beleteszed a halszeleteket az olajba, lefeded pár percre a serpenyőt. Ekkor a forró gőzben a halak még nyers oldalán is szilárdabbá válik a bunda, és így nem folyik szét a serpenyőben. Csak egy rövid ideig lehet letakarni, mert a halból távozó víz ellágyíthatja a tésztát, és akkor nem lesz ropogós. A fedő levételével meg lehet fordítani a halat, és szintén sütni egy-két percig. Ekkor már nem is kell újra letakarni. Úgy gondolom, hogy egy kis odafigyeléssel rengeteg olajtól szabadíthatjuk meg magunkat és a tiszta konyhánkat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült hal kaffir lime-os sörtésztában
Sajtospiritos 57 recept

A kaffir lime levél különlegesen citrusos ízt ad az ételeknek, ezért régóta rendszeres látogató a konyhámban. Mivel többnyire lefagyasztva, nagyobb kiszerelésben kapható, ezért bátran használom.

Hozzávalók

Sörtészta elkészítése

Hal sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek