Sült gríz recept

1 adag
295
kcal
Sült gríz
Sült gríz
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámmal sütöttem a hétvégén. Gyermekkoromban egy kiadós leves után gyakran volt ez a második fogás, de uzsonnára is sokszor készítettük. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejes búzadara sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig 2 ek cukorral kikeverjük. A sárgájához hozzáadjuk a búzadarát, jól elkeverjük. A habot is lazán belekeverjük. Egy kerek kivajazott, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben 170 fokon, légkeverésen, kb. 20 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük.
  2. Amíg sül a tészta, a tejbe a vaníliarúd belsejét belekaparjuk, a rudat is beletesszük felforraljuk és hozzáadjuk a 2 ek cukrot és a vaníliás cukrot.
  3. A kisült forró tésztára egy merőkanál segítésével a forró cukros tejet egyenletesen, lassan rácsorgatjuk. A forró tejtől a gríz megdagad és könnyű vaníliás, tejes lesz. Melegen és frissen tálaljuk, málna vagy ribizli öntet, akár lekvár illik hozzá.

statisztika

beküldve:
nézettség: 63 990
elküldve: 8
receptkönyben: 1 113
elkészítve: 19/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (16)

Ancsocska
Ancsocskap, 2014-05-02 20:42

Tegnap elkészült :) Édesítővel, baracklekvárral. Magában nekem picit íztelen volt, legközelebb több édesítővel és vaníliával készítem. Tartalmas leves után tökéletes könnyű második fogás.

Viszont egy megjegyzés: hidegen, másnaposan sokkkkkal finomabb mint frissen! (már ha megéri..) :)

b-n
b-ncs, 2013-11-07 16:57

Van az úgy, hogy semmi nem jön össze! Elfut a kutya, leterhelt az ápolónő és semmibe vesz, az utcán majdnem elütnek, itthon meg tombol a szomszéd...na ekkor az ember lánya megiszik egy fél kupica pálinkát -amit nem szokott-, felteszi a kedvenc zenéjét és nekiáll sütni-főzni. (Amit amúgy is szeret.) Persze, hogy különlegesre és édesre vágyik! Aztán kisül ez a remek recept, fogja magát a csatos forma és önálló életre kell... (Magyarán illatosan kiesik a pult felett és széthullik.) Mit lehet ilyenkor tenni? Hát összeszedni, morzsára törni, meglocsolni egy kis szörppel, keresni mellé egy kis konyakos meggyet + tejszínhabot...és megenni. Az összeset! Bűntudat nélkül. Isteni!

azbi
azbiszo, 2013-03-09 16:11

Ez nagyon fincsi lett!! Az íze a rizsfelfújtra emlékeztet, de ezt könnyebb megcsinálni :) Köszi a receptet!

AMK
AMKv, 2013-01-27 11:31

Szia!
Nagyon tetszett a recepted. Én még reszeltem alá 4-5 kisméretű almát, mielőtt ráöntöttem a grízes masszát és betettem volna a sütőbe. Kicsi cukorral, fahájjal megszórtam. Nagyon jó volt hozzá.
Anna

Szamanta
Szamantasze, 2012-03-28 20:50

Beácska! Ez pontosan a "gyorsan valami édeset" esete volt velem! Tökéletes , egyszerű és nagyon finom, könnyed édesség......köszönjük

fincs
fincsh, 2012-02-13 18:01

Nagyon fincsi!!Két egymást követő nap meg kellett sütnöm,a hugimnak igértem kóstolót,de mire másnap de. ideért hozzám már egy morzsa sem volt!Ugyhogy uccu neki másodszor is!Egyszerű,olcsó és finom!

Swampi
Swampih, 2012-01-23 17:03

kellemes csalódás ért. Nem ismertem ezt az édességet, így elképzelésem sem volt. Nem vártam tőle túl sokat, de jobb lett mint számítottam. Felkerült a menülistára! :) ha ezentúl vki vmi gyors nasit akar.... :)

s.anna
s.annak, 2011-05-03 16:09

Kedves Beácska!
Tegnap megsütöttem, reggel mikor kimentem a konyhába, hogy egyek belőle már csak a beáztatott tepsi fogadott... Ma dupla adagot csinálta, így remélem jut reggelire is:) Anna

Elise
Elisesze, 2010-08-18 15:35

 Annyira finom volt,KÖSZÖNJÜK SZÉPEN,mi nóra-bóra lekvárral próbáltuk,MENNYEI :D

ildike36
ildike36h, 2010-05-31 13:25

Szia Kedves Beácska!
Nagy meglepetés ért mikor rábukkantam a receptedre,kb.tíz éve keresem és most megtaláltam! :-)
Hálám örökké üldözni fog érte!Köszönöm szépen,ez a süti nekem nagyon sokat jelent.Egy régi-nagyon kedves ismerősöm sütötte nekem mindig,de Ő sajnos már elment és vitte magával a receptet is.Rengeteg nőt-asszonyt kérdeztem már nem ismerik-e,de senki nem tudott segíteni.
Szóval mégegyszer köszönöm!Szia!

Bea.
Bea.cs, 2010-06-03 15:36

Szia,
Nagyon örülök, hogy rátaláltál a receptre és a szép emlékek előjöttek. üdv. Bea

Kacsa951
Kacsa951p, 2010-04-02 06:40

Néhány hete egy vasárnapi ebédkor azon nyűglődtem, hogy "úgy ennék valamit". (mármint édességet)
Pillanatok alatt összeállítottam a recept alapján és már dugtam is a sütőbe.
Amikor megsült, ráöntöttem a tejet, lefedtem az egészet és visszadugtam a már kikapcsolt sütőbe.
Mire megettük az ebédet már készen is volt.
Nagyon finom, főleg még langosan. Csináltam hozzá tojásfehérjéből, kis cukorral, áfonyalekvárból,áfonyahabot, azt adtam melléje.
Szóval Isteni!
Köszi a receptet!
Üdv.: Juhászné Kati

crazygirl26
crazygirl26h, 2010-02-22 20:43

És mennyi ideig kell várni,hogy megduzzadjon a sültgríz??Kivesszük sülés után és rögtön meglocsoljuk?
Mikor szeletelhetjük?

B
Bk, 2010-02-23 10:32

Szia,

A sülés után azonnal rá kell locsolni a tejet. Pár perc alatt megdagad a gríz és langyosan, szinte még megeleg fogyasztható. Bea

Legfrissebb cikkek

295