Sült gríz recept

Sült gríz
Sült gríz
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámmal sütöttem a hétvégén. Gyermekkoromban egy kiadós leves után gyakran volt ez a második fogás, de uzsonnára is sokszor készítettük. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejes búzadara sütve

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig 2 ek cukorral kikeverjük. A sárgájához hozzáadjuk a búzadarát, jól elkeverjük. A habot is lazán belekeverjük. Egy kerek kivajazott, kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben 170 fokon, légkeverésen, kb. 20 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük.
  2. Amíg sül a tészta, a tejbe a vaníliarúd belsejét belekaparjuk, a rudat is beletesszük felforraljuk és hozzáadjuk a 2 ek cukrot és a vaníliás cukrot.
  3. A kisült forró tésztára egy merőkanál segítésével a forró cukros tejet egyenletesen, lassan rácsorgatjuk. A forró tejtől a gríz megdagad és könnyű vaníliás, tejes lesz. Melegen és frissen tálaljuk, málna vagy ribizli öntet, akár lekvár illik hozzá.

statisztika

beküldve:
nézettség: 63 232
elküldve: 8
receptkönyben: 1 099
elkészítve: 14/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (15)

b-n
b-ncs, 2013-11-07 17:57

Van az úgy, hogy semmi nem jön össze! Elfut a kutya, leterhelt az ápolónő és semmibe vesz, az utcán majdnem elütnek, itthon meg tombol a szomszéd...na ekkor az ember lánya megiszik egy fél kupica pálinkát -amit nem szokott-, felteszi a kedvenc zenéjét és nekiáll sütni-főzni. (Amit amúgy is szeret.) Persze, hogy különlegesre és édesre vágyik! Aztán kisül ez a remek recept, fogja magát a csatos forma és önálló életre kell... (Magyarán illatosan kiesik a pult felett és széthullik.) Mit lehet ilyenkor tenni? Hát összeszedni, morzsára törni, meglocsolni egy kis szörppel, keresni mellé egy kis konyakos meggyet + tejszínhabot...és megenni. Az összeset! Bűntudat nélkül. Isteni!

azbi
azbiszo, 2013-03-09 17:11

Ez nagyon fincsi lett!! Az íze a rizsfelfújtra emlékeztet, de ezt könnyebb megcsinálni :) Köszi a receptet!

AMK
AMKv, 2013-01-27 12:31

Szia!
Nagyon tetszett a recepted. Én még reszeltem alá 4-5 kisméretű almát, mielőtt ráöntöttem a grízes masszát és betettem volna a sütőbe. Kicsi cukorral, fahájjal megszórtam. Nagyon jó volt hozzá.
Anna

Szamanta
Szamantasze, 2012-03-28 21:50

Beácska! Ez pontosan a "gyorsan valami édeset" esete volt velem! Tökéletes , egyszerű és nagyon finom, könnyed édesség......köszönjük

fincs
fincsh, 2012-02-13 19:01

Nagyon fincsi!!Két egymást követő nap meg kellett sütnöm,a hugimnak igértem kóstolót,de mire másnap de. ideért hozzám már egy morzsa sem volt!Ugyhogy uccu neki másodszor is!Egyszerű,olcsó és finom!

Swampi
Swampih, 2012-01-23 18:03

kellemes csalódás ért. Nem ismertem ezt az édességet, így elképzelésem sem volt. Nem vártam tőle túl sokat, de jobb lett mint számítottam. Felkerült a menülistára! :) ha ezentúl vki vmi gyors nasit akar.... :)

s.anna
s.annak, 2011-05-03 17:09

Kedves Beácska!
Tegnap megsütöttem, reggel mikor kimentem a konyhába, hogy egyek belőle már csak a beáztatott tepsi fogadott... Ma dupla adagot csinálta, így remélem jut reggelire is:) Anna

Elise
Elisesze, 2010-08-18 16:35

 Annyira finom volt,KÖSZÖNJÜK SZÉPEN,mi nóra-bóra lekvárral próbáltuk,MENNYEI :D

ildike36
ildike36h, 2010-05-31 14:25

Szia Kedves Beácska!
Nagy meglepetés ért mikor rábukkantam a receptedre,kb.tíz éve keresem és most megtaláltam! :-)
Hálám örökké üldözni fog érte!Köszönöm szépen,ez a süti nekem nagyon sokat jelent.Egy régi-nagyon kedves ismerősöm sütötte nekem mindig,de Ő sajnos már elment és vitte magával a receptet is.Rengeteg nőt-asszonyt kérdeztem már nem ismerik-e,de senki nem tudott segíteni.
Szóval mégegyszer köszönöm!Szia!

Bea.
Bea.cs, 2010-06-03 16:36

Szia,
Nagyon örülök, hogy rátaláltál a receptre és a szép emlékek előjöttek. üdv. Bea

Kacsa951
Kacsa951p, 2010-04-02 07:40

Néhány hete egy vasárnapi ebédkor azon nyűglődtem, hogy "úgy ennék valamit". (mármint édességet)
Pillanatok alatt összeállítottam a recept alapján és már dugtam is a sütőbe.
Amikor megsült, ráöntöttem a tejet, lefedtem az egészet és visszadugtam a már kikapcsolt sütőbe.
Mire megettük az ebédet már készen is volt.
Nagyon finom, főleg még langosan. Csináltam hozzá tojásfehérjéből, kis cukorral, áfonyalekvárból,áfonyahabot, azt adtam melléje.
Szóval Isteni!
Köszi a receptet!
Üdv.: Juhászné Kati

crazygirl26
crazygirl26h, 2010-02-22 21:43

És mennyi ideig kell várni,hogy megduzzadjon a sültgríz??Kivesszük sülés után és rögtön meglocsoljuk?
Mikor szeletelhetjük?

B
Bk, 2010-02-23 11:32

Szia,

A sülés után azonnal rá kell locsolni a tejet. Pár perc alatt megdagad a gríz és langyosan, szinte még megeleg fogyasztható. Bea

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
295