r
Nosalty Logó

Sült gombafalatkák olaszosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Sült gombafalatkák olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 452 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 904 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 452 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3161.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1012 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 904 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    758 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gomba szárait kitörjük, és lehámozzuk a kalapokat.
  2. Az olajat forrósítsuk fel egy teflon serpenyőben, és tegyük bele a gombákat, először kalapjukkal lefelé. 5-6 percig pirítsuk, majd megfordítva szintén kb. ennyi időn keresztül pirítsuk a másik felét is (zsemleszínűre). Ekkor vegyük le a serpenyőt a platniról, fordítsuk vissza a gombát, és párologtassuk ki belőle a felesleges levet.
  3. A fokhagymát pucoljuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat felkarikázzuk. Helyezzük el a gombákat kalapjukkal felfelé egy megfelelő méretű, lapos tűzálló tálba, sózzuk, borsozzuk.
  4. Az így előkészített gombákba osszuk el az apróra kockázott fokhagymát. Mindegyik fejbe nyomjunk be egy-egy bazsalikom levelet. Helyezzük el erre a mini-mozzarella golyókat, majd fedjük be az egészet egy-egy paradicsomkarikával. Sózzuk-borsozzuk.
  5. Rögzítsük fogpiszkálóval a megtöltött gombákat, és kb. 20 percre tegyük előmelegített sütőbe (220 fok). Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg egy kis frissen reszelt parmezánnal.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1704
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 24.

Ajánló

A maradék mozzarellát a tálaló tányérra halmozzuk bazsalikom levéllel, sózzuk-borsozzuk. Friss bagettet adunk mellé és hűvös rose-t, v. könnyű vörösbort. Lévén nagyon jól előkészíthető (nagyobb társaság esetén lapos lepénytepsiben) az ennek megfelelő mennyiség is problémamentesen előállítható, én ki fogom próbálni! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült gombafalatkák olaszosan
Marti48 317 recept

Volt 6 db nagyfejű maradék gombám, és lejárás előtt álló mini-mozzarellám - ezt készítettem el, miután fantáziámat kicsit mozgásba hoztam. Az eredmény jó, és nagy mennyiségben (pl. Party) is gyorsan elkészíthető. Jó előételnek, party-snacnek, de reggelinek, avagy fogyós vacsorának is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek