Sült gesztenye recept

Sült gesztenye
Sült gesztenye
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan megint eljön a sült gesztenye és a forralt bor időszaka...

 

hozzávalók / 2 adag

  • 0.5 kg gesztenye (tetszőleges mennyiségben)
  • 5 dl víz (amennyi ellepi)

ajánlat

Melegen a legkönnyebb a héjat lebontani róla, de hidegen is megoldható azért.

Sajnos nem találtam olyan kategóriát, amibe bele illett volna... remélem azért így is meg lehet majd találni. :-)

alapanyagok

egyéb elnevezések

gesztenye sütve, gesztenye
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is beáztatjuk a gesztenyét. (A penészest, lyukast, stb. kidobáljuk belőle.)
  2. A domborúbb oldalát keresztbe kell metszeni egy éles késsel. A héját vágjuk át, de lehetőleg a belsejét ne.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (én úgy szoktam, hogy megforgatom őket, hogy a metszés mindegyiknek fölülre essen). Lefedjük alufóliával.
  4. A sütőt a 220-240 fokra előmelegítjük, majd betesszük a gesztenyéket.
  5. Fóliával kb. 15-20 percig sütjük, aztán még fólia nélkül 5-8 percig. Akkor van kész, amikor fölpöndörödik a héja.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 615
össznézettség: 240 875
elküldve: 26
receptkönyvben: 528
elkészítve: 48/60
Facebookon megjelent: 1

szakács

dombinori

Mióta szakács: 2012.01.28.
10 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kelemenemese
believe / kelemenemese Sat, 2017-10-21 19:48

Elkészítettem, és igazán nagyon finom lett, köszi a receptet! Ez volt az első, de nem az utolsó próbálkozásom a gesztenyesütéssel. :)

dombinori
dombinori / dombinori Mon, 2014-11-17 09:20

Szia Chameleongirl,

Sajnos nem tudom, de arra gyanakszom, hogy talán a gesztenyétől is függhet. Nekem is van, hogy szépen lejön, és van amikor küzdeni kell vele. :-(

490