r
Nosalty Logó

Sült eper bodzával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nekemannyima
Sült eper bodzával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 337 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1346 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 337 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1346 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, szárát leszedjük, félbevágjuk.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a papír széle felgörbüljön a tepsi oldalára kb. 2 cm-t.
  3. A sütőpapír felére ráöntjük egyenletesen az epret, a másik felére a kristálycukrot.
  4. Előmelegített sütőben sütjük.
  5. Mikor kész, egy ügyes mozdulattal összefogjuk, és egy lábosba zúdítjuk. A zsírpapírról a ráragadt karamellt, ha kicsit kihűlt, egyben leszedhető, és az eperhez keverjük a citrompotlóval, nátriumbenzonáttal, a bodzaszörppel együtt. Addig keverjük még, amíg elolvad a citrompotló.
  6. Üvegbe töltjük, tetejét ici-pici szalicillel megszórjuk. Lezárjuk, egy órára fejre állítjuk. Mehet a polcra.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4568
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Mikor leöntjük a sütőpapírról a forró epret, cukrot, vigyázzunk a kezünkre, eléggé forró gőz csap fel. Ez a csodás piros finomság fagylaltra, palacsintába, bármibe finom:).

Receptkategóriák

Felhasználó képe
nekemannyima 18 recept

Dühöng az eperszezon. Barátnőm tanácsolta, hogy Stahl Judit sült eperjét csináljam meg télire, úgy megmarad az eper színe. Nekem egy kicsit túl édes lett, de a bodzaszörp (tömény) jót tett neki. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek