r
Nosalty Logó

Sült csirke rozmaringos édesburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Guxj
Sült csirke rozmaringos édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 518 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 518 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    12510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 518 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    12510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 518 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    274 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a csirkemellet 6 %-os sóoldatban megfürdetjük. (Legjobb, ha egész éjszaka ázik.) Előkészítjük az alapanyagokat, meghámozzuk az édesburgonyát és a hagymát. Megtisztítjuk a spárgát, félbevágjuk a paradicsomokat. Egy lábasban közben vizet forralunk a spárga blansírozásához.
  2. Meghámozzuk az édesburgonyát és a vöröshagymát, majd ujjnyi karikákra vágjuk őket. Egy zacskóban egy kevés fokhagymás olívaolajat öntünk, beletesszük a friss, aprított rozmarignot, beledobáljuk a batátakarikákat, és alaposan összerázzuk. Egy kisméretű, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk az édesburgonyát és a hagymát, majd letakarjuk fóliával, és 190 fokon, 25 percig sütjük. A 25 perc elteltével levesszük a fóliát, ha megpuhult, 200 fokon pirítjuk további 5 percig. Ha még kemény, visszatesszük a fóliát. A sütési idő az édesburgonya fajtája és vastagsága miatt eltérhet, akkor készült el, ha belül krémesen puha, kívül pedig kérges.
  3. Amíg az édesburgonya fő, kivesszük a sóoldatból a csirkét, bedörzsöljük majorannával, esetleg egy kevés sót is adhatunk még hozzá, ha szükséges. Kevés repce- vagy napraforgóolajon, közepesen erős lángon megpirítjuk a csirkemell mindkét oldalát, majd egy pohárba öntjük alóla a megmaradt olajat, felöntjük vízzel vagy alaplével, és hagyjuk párolódni. Ha elfőtt a víz, visszaöntjük az olajat, és újra megpirítjuk mindkét oldalát. (Így lesz a csirkemell szaftos és omlós.)
  4. A spárgát felszeleteljük (én kettő-három részre szeletelem általában, de rövidebb-hosszabb is lehet természetesen), majd szódabikarbónás vízben 2 percig blansírozzuk. Alaposan megszárítjuk papírtörlővel, majd sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk, megszórjuk durva szemű sóval, és 200 fokon, légkeverésen roppanósra sütjük. (A sütési idő itt is eltérhet a spárga vastagságától függően. Az is számít,hogy fiatal vagy öreg példányt sikerült-e szereznünk.)
  5. Egy kisebb serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megforgatjuk rajta a paradicsomokat. Ezt nem sózzuk!
  6. Ha minden elkészült, nincs más dolgunk, mint egy tányérra halmozni mindent, és forrón elfogyasztani :) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11149
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy egészséges, könnyű ebéd, aminek a receptje pontosan 40 perccel ezelőtt pattant ki a fejemből, és annyira passzolnak az ízek, hogy muszáj megmutatnom másoknak is :) A szaftos, sült paradicsom és a roppanós spárga remekül kiegészíti az édeskés batátát, azaz édesburgonyát. Próbáljátok ki! :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek