r
Nosalty Logó

Sült csirke indiai borsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Bonduelle
Sült csirke indiai borsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1858 micro
Összesen 358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    539 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7431 micro
Összesen 1431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított, kicsit kiklopfolt csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben olívaolajon készre pirítjuk (mindkét oldalán 2-3 percig). A csirkemelleket egy tálra tesszük, és letakarjuk tálalásig.
  2. Közben elkészítjük a borsóköretet: ugyanebbe a serpenyőbe öntünk még egy kevés olívaolajat. Ha elég forró, beleszórjuk a köménymagot, és megpirítjuk. Hozzáöntjük a borsót, plusz egy kevés vizet, és alacsonyabb hőfokon pároljuk pár percig.
  3. A tűzről lehúzva megszórjuk egy marék kókuszreszelékkel, egy kevés nádcukorral, összekeverjük, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Tálalás előtt egy adag jól felhabosított joghurttal keverjük össze. (Ha először egy kis meleg szaftot keverünk a joghurthoz, akkor szép krémes állagú lesz.)
  4. Egy tányérra tegyünk egy szelet csirkemellet és egy pár kanál zöldborsó köretet, frissen őrölt borssal, sóval szórjuk ízlés szerint.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19112
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült csirke indiai borsóval
Bonduelle 39 recept

Főtt újkrumplit is tálalhatunk mellé, úgy még kiadósabb. A csirkemell helyett egy szelet lazacot is süthetünk, ha színesíteni szeretnénk ezt a fogást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?