Sült csirke gazdagon recept

Sült csirke gazdagon
Sült csirke gazdagon
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkecombot vettem. A zöldségek a hűtőben voltak, ez lett belőle:).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A fokhagymával ne fukarkodjunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csirke gombával-borsóval, zöldborsós-gombás csirke rizzsel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat félbevágjuk, a bőrét eltávolítjuk (természetesen aki szereti, az hagyhatja), besózzuk.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, majd a forró olajban megfonnyasztjuk.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felaprított petrezselymet és a zöldborsót.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fokhagyma-granulátumot adunk hozzá, felöntjük egy kevés vízzel, majd 10 percig fedő alatt pároljuk.
  5. Egy másik serpenyőben a csirkecombok mindkét oldalát fehéredésig sütjük (kb. 5 perc).
  6. Egy hőálló tálba beletesszük a csirkecombokat úgy, hogy az olajat nem csepegtetjük le róla.
  7. Majd egy szűrő segítségével a csirkecombok tetejére halmozzuk a zöldséges "szószt", majd ennek levével meglocsoljuk.
  8. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben megsütjük.
  9. Sütés közben néhányszor meglocsoljuk a tetejét, de az alufóliát nem vesszük le, csak ha már elkészült.
  10. A rizst megfőzzük, sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal ízesítjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 31x23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 307
elküldve: 1
receptkönyvben: 143
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ritaby
Ritaby sze, 2012-06-27 08:05

Tegnap megcsináltam, Isteni lett ! Ami a legjobb benne, hogy nincs kiszáradva egyáltalán. Finom, gusztusos, ízletes, és egyszerű megcsinálni ! :)

505