r
Nosalty Logó

Sült csirke finomszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült csirke finomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2344 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 587 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2460.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5922 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 2344 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét befűszerezzük a sóval, borssal, kakukkfűvel, és az előmelegített sütőbe tesszük a szalonnacsíkokkal együtt. Barnára pirítjuk. Amikor kész, a visszamaradt lébe beletesszük a felaprított répát, babérlevelet, szegfűborsot és a húslevest, majd összefőzzük őket.
  2. Mikor kb. 1,5 dl-ig elpárolog, összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. A lisztből és tejfölből habarást csinálunk, és besűrítjük vele a szószt. Végén borsozzuk ízlés szerint.
  3. Főtt tésztával tálaljuk (szélesmetélt tésztával mutatós).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12827
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 07.

Ajánló

Egész csirke helyett csirkedarabokkal is készülhet.  A tejszínes ételeknél én mindig az alacsony zsírtartalmút választom. Így a diétázók is ehetnek néha belőle. pl. Rama Creamfine-t használok, ami csak 15%-os zsírtartalmú.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak a szósz finom. :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?