Sült camembert 2.- lilahagymás recept

1 adag
391
kcal
Sült camembert 2.- lilahagymás
Sült camembert 2.- lilahagymás
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept Stahl recept lecsupaszítva, de isteni. Ő kolbászt, diót ír hozzá még, de ez estére ezek nélkül is "fullos" vacsora.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Fagyasztott baguettet szoktam sütni hozzá. (Általában tepsire rakom a tűzálló tálakat és mellé teszem a baguetteket, az kb. 10 perc alatt jó.)
Meleg a baguett, forró a camambert, hát mit ne mondjak.
Gyors, pikáns, laktató!
Nem vagyok egy gazdaságos rajongó:-), de nekünk azzal a camemberttel és azzal a baguettel (fokhagymás, vagy vajas) ízlett a legjobban.

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lilahagymás sült camembert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A camembert sajtot beletesszük egy tűzálló tálba, tetejét jól bevagdossuk, majd az apró kockára vágott lilahagymát rátesszük és valamennyire belenyomkodjuk a sajtba.
  2. 220 C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A sajt jó olvadt legyen!

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 644
elküldve: 0
receptkönyben: 108
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gálné Antal Éva

Mióta szakács: 2010.09.17.
4 recept

Hozzászólások (2)

szbokore
szbokoresze, 2012-05-23 08:46

Először Karácsonykor készítettem előételnek. Mindenkinek nagyon ízlett. Azóta vacsorára is gyakran elkészítem. Sonkát, bacont vagy virslit is szoktunk mellé tenni. Isteni finom!!!

Ditchen
Ditchenv, 2012-02-12 16:23

Szia!
Köszönöm az ötletet. Tegnap előételként tálaltam az angoloknak e finomságot, nem baguettel, hanem száraz, enyhén sós keksz mellé - a főétellel pitta kenyeret fogyasztottunk, tehát a baguett sok lett volna.
Legközelebb bátrabb leszek a lilahagymával.
Üdvözlettel,
Ditchen

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.
391