Sült camembert 2.- lilahagymás recept

Sült camembert 2.- lilahagymás
Sült camembert 2.- lilahagymás
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept Stahl recept lecsupaszítva, de isteni. Ő kolbászt, diót ír hozzá még, de ez estére ezek nélkül is "fullos" vacsora.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Fagyasztott baguettet szoktam sütni hozzá. (Általában tepsire rakom a tűzálló tálakat és mellé teszem a baguetteket, az kb. 10 perc alatt jó.)
Meleg a baguett, forró a camambert, hát mit ne mondjak.
Gyors, pikáns, laktató!
Nem vagyok egy gazdaságos rajongó:-), de nekünk azzal a camemberttel és azzal a baguettel (fokhagymás, vagy vajas) ízlett a legjobban.

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lilahagymás sült camembert

elkészítés

  1. A camembert sajtot beletesszük egy tűzálló tálba, tetejét jól bevagdossuk, majd az apró kockára vágott lilahagymát rátesszük és valamennyire belenyomkodjuk a sajtba.
  2. 220 C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A sajt jó olvadt legyen!

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 491
elküldve: 0
receptkönyben: 100
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gálné Antal Éva

Mióta szakács: 2010.09.17.
4 recept

Hozzászólások (2)

szbokore
szbokoresze, 2012-05-23 08:46

Először Karácsonykor készítettem előételnek. Mindenkinek nagyon ízlett. Azóta vacsorára is gyakran elkészítem. Sonkát, bacont vagy virslit is szoktunk mellé tenni. Isteni finom!!!

Ditchen
Ditchenv, 2012-02-12 16:23

Szia!
Köszönöm az ötletet. Tegnap előételként tálaltam az angoloknak e finomságot, nem baguettel, hanem száraz, enyhén sós keksz mellé - a főétellel pitta kenyeret fogyasztottunk, tehát a baguett sok lett volna.
Legközelebb bátrabb leszek a lilahagymával.
Üdvözlettel,
Ditchen

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!
391