Sült bőrös malaccomb szaftos tésztával recept

Sült bőrös malaccomb szaftos tésztával
Sült bőrös malaccomb szaftos tésztával
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészült egy nagyon finom sült malaccomb, ami az előző napi ebéd volt, a körete tepsiben sült burgonya volt. A húsból és szaftjából maradt, és ezt a maradékot szerettem volna gyors, egyszerű, finom és laktató mód felhasználni. Sikerült.

Természetesen aki nem szeretné, az ne tegyen bele szójaszószt, elég megbolondítani a paradicsomszósszal és a vajjal, némi fűszerekkel szükség szerint, és akkor kínálhatunk hozzá tálaláskor reszelt sajtot.

Ha valaki több húsmaradékkal rendelkezik, kevesebb tésztát főzzön ki, vagy ha nem sokan étkeznek, vagy nem nagy étvágyú a család, akkor kevesebb tésztát használjon.

Aki szeretné, elkészítheti párolt -főtt rizzsel is, én most direkt tésztára mentem. :-)

Az eredmény magáért beszélt, gyorsan elfogyott az étel. A cél pedig ez volt.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A finom bor,- amiből a hús alá öntöttünk,- kínálhatjuk hozzá. Finom házi szörp. Tálalhatunk előtte bármilyen levest, amit szeretünk, vagy épp előző napról megmaradt. Az étel : Szilveszteri vásárlásból maradt ki a hús.Elkészített étel belőle :  Sült bőrös malaccomb. Elkészítési ötlet, ahogy én csináltam : 2 db kb. 2-2,5 cm vastag, bőrös-csontos szeletelt malaccomb, kevés olívaolaj, vöröshagyma felkockázva, fokhagyma 8 nagy gerezd, felkarikázott lecsópaprika (házilag eltett mirelit), sózott és borsozott, őrölt babérral megszórva a húsok mindkét oldala. Az elkészítése: a tepsibe tesszük az olajat, a felkockázott hagymákat, rá a paprikát, a fűszeres húsokat (előtte a húsokba lyukat vágunk, és mindkét húsdarabba teszünk félbevágott fokhagymagerezdeket), rá maradék vörös és fokhagymát finom apró kockára vágva, petrezselyemzöldet finomra vágva, lelocsoljuk kevés olívaolajjal, kevés fehérbort öntünk alá (3-4 dl), és vagy a tepsi tetejével,azaz kisebb peremű tetejével ami szintén tepsi, - vagy akinek nincs, fóliával lezárva, sütőben 160 -170 fokon, kb. : 2 órát sütjük. Az utolsó sütési húsz percre vegyük fel kicsit magasabbra a lángot, olyan 180 fokra, de mindig figyeljük az illatokat.  Természetesen közben villával, késsel ellenőrizzük a hús puhulását és ha már kész, az utolsó 10-15 percre tető nélkül tesszük be, hogy kicsit megpirulhasson. Ha kész, tálaljuk külön  tepsiben sült, füstölt szalonnás , rozmaringos burgonyával.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szezon: tél
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Malac comb paradicsomos szójaszósszal tésztával,
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmaradt sült bőrös malaccombot apró falatkára vágjuk, a bőrös részét is.
  2. A tepsi aljában maradt szószt felöntjük a paradicsom passatával (szósszal, sűrítménnyel), szójaszószokkal (szükség szerint tehetünk bele sót és borsot, aki ahogy szereti).
  3. Hozzáadjuk a vajat és a gázon, kis lángon (nem sütőben!) lefedve fóliával, a maradék szaftot, a felaprított húsokat és a szószokat összeforraljuk.
  4. Pár percig hagyjuk kis lángon rotyogni és ha kész, melegen tartjuk. ( Belekeverhetünk 2-3 ekanál akácmézet is, ez egy plusz tipp. Én nem tettem, de utólag, nagyon jó ötletnek gondolom az ízek miatt is. )
  5. Kifőzzük sós vízben a tésztát, előírás szerinti ideig, leszűrjük, és a húsos szósszal összeforgatjuk, tegyünk rá 2-3 mérőkanálnyi tészta főzővizet, ezzel az egészet átkeverjük, és még forrón tálaljuk.
  6. Tálaláskor kínáljunk hozzá házilag eltett savanyú uborkát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40 x 30 x 6 cm
  • költség: 950 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 933
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

748