Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült bőrös császár

Sült bőrös császár
Sült bőrös császár
95 perc / előkészület: 5 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha zsírban sütjük, hidegen, kenyérrel és némi zöldséggel kínálva isteni uzsonna, vagy vacsora lehet.

hozzávalók / 4 adag


ajánlat

Feltétként adhatjuk főzelékek mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vágjuk kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre, gazdagon hintsük meg mindkét oldalát sóval, borssal. A fokhagymát tisztítsuk meg.
  2. Egy lehetőleg fedővel ellátott, vastag aljú teflon serpenyőben hevítsünk kevés zsiradékot, majd a húsok mindkét oldalát kissé pirítsuk meg benne.
  3. Dobjuk a húsokra az egész fokhagymákat, öntsünk alá 1 dl vizet és kb 1-1,5 óra alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Szükség szerint pótoljuk az időközben elfőtt vizet.
  4. Ha a hús megpuhult, vegyük magasra a hőfokot, és fedő alatt (mert eléggé pattog és spriccel) süssük mindkét oldalát pirosra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 46 661
elküldve: 5
receptkönyvben: 183
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

István

Mióta szakács: 2010.03.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

császár szalonna, bőrös császár, sült császár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!