r
Nosalty Logó

Stroganoff bélszín Dacota konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Stroganoff bélszín Dacota konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1105 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 1105 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    167.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    907 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2551 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2535 micro
Összesen 2211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst megmossuk, 1 centi széles csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  3. A gombát átmossuk, leválasztjuk a tönköt a kalaptól, felcsíkozzuk.
  4. A körethez a krumplit megmossuk, megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Olvasztott vajban megforgatjuk, sózzuk, és forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. Vastag serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Rádobjuk a hagymát, és lassú tűzön finoman üvegesre pároljuk.
  6. Teszünk alá még egy kis vajat, és hozzátesszük a gombát is. Ha a kieresztett levét elfőtte, kivesszük hagymát és a gombát is.
  7. Legalább két részletben beletesszük a bélszíncsíkokat a serpenyőbe. Nagyon fontos, hogy csak pár percig süssük, különben kiszárad. Egy adagnak kb. 3-4 perc kell, de ha egy husit kettévágunk, akkor megnézhetjük, jó-e? Akkor tökéletes, ha a közepe még rózsaszín. Visszaöntjük a serpenyőbe a hagymás vargányát.
  8. Akkor ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a mustárt is.
  9. Pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
  10. Ha kész, a krumplival és a felcsíkozott csemegeuborkával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30688
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Nem is tudom, hogy lehet ennyi finom falatot egyetlen ételben összehozni: bélszín, tejszín, vargánya, hmmm... Sajnos nem olcsó, de pont ezért ideális ünnepi fogás. Óvatosan kell bánni a bélszínnel sütés közben, mert ha túlsütjük, oda az egész. Ha viszont jól eltaláljuk, a hús szét fog omlani a szánkban!

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!