Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stockholmi pulykamell

Stockholmi pulykamell
Stockholmi pulykamell
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes ünnepi étel. A fokhagyma épp, hogy csak nyomot hagy az enyhén szalonna ízű puha húsban. Szóval nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet, hogy a pulykamellet több darabban kell előkészíteni, mert vastag húsra van szükség. A húst egymás alá is lehet hajtani, mert a sütésnél megtartja a formáját.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

diós-sajtos pulykasült, szalonnás-tejszínes pulykamell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát 5 mm-es csíkokra vágjuk, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk, hogy bele tudjuk tűzdelni a húsba. A pulykamellből vastagabb darabot (darabokat) vágunk.
  2. Éles, hegyes késsel a húsba zsebet szúrunk 3 cm-enként, és ebbe beletűzzük a hasábokra feldarabolt, fagyasztott szalonnát. Megkenjük a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és ebben jól elősütjük a pulykahúst.
  3. Egy tepsibe beleöntjük a tejszínt, és ebbe tesszük a serpenyőből kiemelt pulykamellet (mell darabokat). Meghintjük durvára vágott dióval és reszelt sajttal.
  4. A tepsit befedjük alufóliával, és előmelegített sütőbe toljuk. Kb 15 perc elteltével leszedjük a fóliát, és anélkül sütjük tovább a pulykamellet. A dió és a sajt szépen rápirul, mintegy ízletes kérget képez rajta.
  5. Ha kész, kivesszük a sütőből. Kicsit kihűtjük, hogy szeletelhető legyen. A felszeletelt húst vegyes zöldségkörettel melegen tálaljuk, és friss salátát kínálunk mellé.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 291
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
312 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

511
pulykamell 50 dkg
kolozsvári szalonna 4 dkg
fokhagyma 1 gerezd
vaj 5 dkg
főzőtejszín 2 dl
sajt 5 dkg
dió 3 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 3 csipet