r
Nosalty Logó

Stifado fahéj nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zuzuka
Stifado fahéj nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4864.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    2062 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12353 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 1613 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    728 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A salottahagymát és a fokhagymát apróra aprítjuk, és kb. 8-10 perc alatt olajon megdinszteljük. Egy külön edényben a húst bő zsiradékon kérgesre pirítjuk. Amikor a hús külső rétege elkezd megsülni, egybeöntjük a dinsztelt salottahagymával, amennyire lehet az olaj nélkül.
  2. A konzerv paradicsomot összeturmixoljuk, és a húsra öntjük. Hozzáadjuk a leveskockát és némi vizet, hogy ne legyen túl sűrű, és forráskor ne fröcsköljön. Feltesszük nagyon alacsony lángon főni, úgyhogy éppen csak forrjon. Közben hozzáöntjük a bort is. Bor helyett borecetet is használhatunk, de mivel mi szeretjük a vörösbort, én inkább bort használok.
  3. Amikor lassan elkezdett forrni, beletesszük a rozmaringot és a babérlevelet. Keverés nélkül kb. 15 percig főzzük, és amikor a fűszerek ízét már átvette a Stifado, akkor óvatosan kivesszük a fűszereket, mert ha tovább várunk, akkor a rozmaring szétesik, és esetleg a babérlevél is összetörik. Ha valamennyi rozmaring benne marad, az nem probléma, mert nem lesz zavaró.
  4. Addig főzzük alacsony fokozaton, ameddig a marhahús meg nem puhul. Ez kb. 2-3 óra.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1415
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 28.

Ajánló

Ízlés szerint lehet sóval és borssal is ízesíteni, de szerintem a leveskockában lévő só elegendő, és a felhasznált fűszerek is harmonikus ízt adnak bors nélkül is. Az eredeti recept szerint a krumplit bele kell főzni a Stifadoba fél órával azelőtt, hogy a hús megpuhulna. Nekem ezzel nem volt sikerélményem, mivel azt szeretem, hogy a végén szaftos marad, de nem túl híg. Ha ebbe a krumplit beleteszem, akkor az könnyen leég, ezért én inkább külön megfőzöm a krumplit, és csak egy kicsit összefőzöm, miután minden megpuhult. A képen töltött felfújt krumplival tálaltam, de más köret is tökéletes hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stifado fahéj nélkül
Zuzuka 5 recept

Ez a Stifado egy változata, ami nem tartalmaz fahéjat, ezért szerintem a magyar ízlésvilághoz közelebb áll. Az elkészítése sokáig tart, de a maratoni főzésért a végeredmény garantáltan kárpótolni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?