r
Nosalty Logó

Spenótos-túrós villámszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Spenótos-túrós villámszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1829 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.2 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2066 micro
Összesen 458 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5732.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3313 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8262 micro
Összesen 1829 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cink
    115 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a tojásságákat, a búzadarát, spenótot;majdsózzuk, borsozzuk, ízesítjük reszelt szerecsendióval.
  2. A tojások habját felverjük egy csipet sóval és gyengéden beleforgatjuk a túrós masszába.
  3. Kivajazott, zabpehellyel, vagy zsemlemorzsával meghintett formában 180 fokos, előmelegített sütőben, kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7604
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Ajánló

Szuper recept Valériától! Én habkönnyű, de már langyosan is könnyen szeletelhető, ízes sós sütit kaptam. A sütési idő és hőmérséklet is pontos. A sós variációba lehet más zöldségfélét is tenni; bármilyet, ami a túró ízéhez passzol. Reszelt sajttal is lehet szórni a tetejét. Én most csak pirított, sóval-borssal-szójaszósszal ízesített gombával és paradicsomsalátával kínáltam; így alacsony kalória alatt tartottam a vacsit :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A NoSalty túrós receptjei között bóklásztam; főleg édeseket találtam, de valami könnyű, spenótos-túróst képzeltem el mára. Ezért Pető Valéria darás túrószelet 2. receptjét sósra alakítottam. Az édes variáció már régóta sikeres kedvence sokaknak, úgyhogy remélem ez majd bejön a "sós szájúaknak".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!