r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás rétes burek formában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
viqus
Spenótos-ricottás rétes burek formában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2052 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4392 micro
Összesen 371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    701 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8209 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17569 micro
Összesen 1479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2247 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mirelit spenótpürét felolvasztjuk, levét leöntjük.
  2. A ricottát egy tálba öntjük, és a spenóttal apránként összekeverjük. (Aki szereti a spenótot, többet is tehet bele, én készítettem egy csak spenótos verziót is, az is nagyon finom.) A tölteléket ízlés szerint sózzuk. (A ricotta elég semleges ízű, ezért szerintem egy pici só mindenképp elkél.)
  3. A tepsit kiolajozzuk. (Egyszerűbb a rétestésztával bánni, ha nem feltekerjük, hanem lapjával rétegezzük a tepsiben.) A tejfölt 3 ek olajjal alaposan összekeverjük. A tepsi aljára 3 réteg rétest teszünk, hogy jól felszívja a nedvességet. Minden réteget megkenünk az olajos tejföllel, kivéve a legfelsőt, mert arra a töltelék kerül.
  4. Megfelezzük a tölteléket, és a réteslapra kenjük. Ráfektetünk még 2 réteslapot, amit szintén rétegenként megkenünk. Rákenjük a töltelék másik felét. A tetejére 3 réteslapot teszünk. Ezeket is rétegenként megkenjük. Végül a tetejét is megkenjük az olajos tejföllel.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg nem érezzük az illatát, és a teteje szép piros ropogós nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 23326
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Ajánló

Reggelinek, uzsonnának, borkorcsolyának és tulajdonképpen bármilyen alkalomra jó. Mivel zöldség van benne, egészséges is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor Horvátországban nyaraltunk a tengerparton, mindig strudlát ettünk, ami végülis ugyanaz, mint a mi rétesünk, csak sós, azóta a receptre vadászom az interneten. Aztán múltkoriban egy kollégám felvilágosított, hogy az ugyanaz, mint a burek, csak éppen más a formája. Így itt a NO SALTYn végre rátaláltam és nagy sikere volt. Valamelyik nap megláttam a boltban a ricottát, és ettem már spenóttal párosítva, így gondoltam, burekszerűen elkészítve is finom lehet, sőt kiderült, a spenót magában is jó rétestölteléknek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?