r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Spenótos-ricottás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Lasagne

Besamel

Összesen 1067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Lasagne

Besamel

Összesen 4263 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Lasagne

Besamel

Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    464 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11003 micro
Összesen 1067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    198 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    375 mg
  • Kálcium
    2438 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    652 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1858 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1935 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20990 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44014 micro
Összesen 4263 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2207 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Lasagne

Besamel

Elkészítés

Lasagne

  1. 2 evőkanálnyi olajon megpároljuk a laskára tépkedett spenótot. Apróra zúzott fokhagymával, sóval ízesítjük.
  2. Amikor megpárolódott, belekeverjük a ricottát.
  3. Közben a margarint felhevítjük, megpirítjuk rajta a lisztet, apránként hozzáadjuk a tejet, simára keverjük a mártást.
  4. Sózzuk-borsozzuk, a végén pedig beletesszük a reszelt sajtot.
  5. Elkezdjük rétegezni. A tepsi alját 2 evőkanál olajjal kikenjük, beleteszünk 4 lap lasange tésztát. A mártás harmadát rásimítjuk, beborítjuk 4 db tésztalappal, rátesszük a spenótos ricotta felét.
  6. A rétegezést még egyszer megismételjük. A felső lasange lapot megkenjük a maradék mártással, és addig sütjük, míg a teteje pirosra sül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 16476
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-ricottás lasagne
Salamon Csilla 1202 recept

Vegetáriánusok figyelmébe ajánlom.

Hozzávalók

Lasagne

Besamel

Címlapról ajánljuk

További cikkek