Spenótos-ricottás farfalle recept

1 adag
882
kcal
Spenótos-ricottás farfalle
Spenótos-ricottás farfalle
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a fogásnak az elkészítése rendkívül egyszerű, azonban nagyon kiadós étel. Aki szereti a spenótot, ebben biztosan nem fog csalódni.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-ricottás tészta, tészta spenóttal és ricottával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. Kis olívaolajon, alacsony lángon megdinszteljük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot és pár percig kevergetjük.
  3. A kifőtt tésztát összekeverjük a spenóttal, ricottával, tejföllel, fűszerekkel, majd egy sütőtálba kanalazzuk és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben 180 C˚-on addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje (kb. 20 perc).
  5. Tálaláskor langyos tejföllel meglocsolhatjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 247
elküldve: 12
receptkönyben: 703
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

Hozzászólások (6)

szeifertandi
szeifertandiszo, 2011-04-02 22:15

Szia Oli !

Köszönöm a receptet . Többször is elkészítettem már , mindig nagy volt a sikere .

szépróza
széprózak, 2010-08-03 23:09

a ricotta-beszerzéssel már nekem is meggyűlt néhányszor a bajom... nagyon idegesítő, mikor egy fantasztikusnak ígérkező recept elkészítésének útjában egy-egy hozzávaló beszerezhetetlensége áll... (vö. ricotta, kardamom, fehér kolbász és ezernyi más dolog, amit megjegyezni se bírok.)
de majd megpróbálom helyettesíteni, mert istenien hangzik :-)

davila
davilacs, 2010-07-15 20:46

Üdv!

Nagyon szimpi a recept, csak azt nem tudom, a ricottát mivel lehet helyettesíteni? Mert errefelé nem vagyok benne biztos, h. lehet kapni :(

MartasCrafts
MartasCraftsv, 2011-06-05 22:47

Én mindig juhtúrót használok ehhez a recepthez! Könnyebb beszerezni és a sós íz is jól megy hozzá.

iceflower
iceflowerp, 2010-07-23 12:27

A ricotta LIDL-ben is beszerezhető, de ha nem jutsz hozzá, akkor szerintem túróval vagy bármilyen krémsajttal helyettesítheted.

Ezt találtam róla:
"A ricotta egy friss sajt, krémes, fehér, enyhén édeskés ízű és mintegy 5%-ban tartalmaz zsírt. Hasonló textúrájú a túróhoz, de lényegesen könnyebb.
Míg az eredeti olasz ricotta készülhet juh-, kecske-, tehén-, vagy bivalytejből, nálunk az üzletekben szinte kizárólag tehéntejből készült változat kapható."

882