Spenótos rakott palacsinta recept

Spenótos rakott palacsinta
Spenótos rakott palacsinta
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rakott palacsintáról mindenkinek az édes verzió jut eszébe, pedig sósan is remekül funkciónál, például a következő spenótos megoldás egyszerűen nagyszerű!

hozzávalók / 5 adag

Palacsintatészta

Spenótos töltelék

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott palacsinta spenótosan
Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsintatészta

  1. A liszttel elkeverjük a cukrot, majd a tojásokat egy külön tálban egy csipet sóval habosra felverjük.
  2. A felvert tojást lassan hozzáadagoljuk a liszthez, és jól elkeverjük, majd a tejet, vizet és az olajat is eldolgozzuk.
  3. Egy palacsintasütőt kikenünk vajjal, és oldalanként pár perc alatt megsütjük a palacsintákat.

Spenótos töltelék

  1. A spenótleveleket kissé összevágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőbe tesszük, és megfonnyasztjuk, majd leöntjük kevés olívaolajjal, és hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, majd sózzuk.
  3. A mascarponét is hozzákeverjük, és ráreszelünk egy kevés szerecsendiót, és hagyjuk besűrűsödni az egészet.
  4. A palacsintákat megkenjük a spenóttal, megszórjuk sajttal, majd egy újabb palacsintát teszünk rá, és így rétegezzük, amíg el nem fogy az összes palacsinta!
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 901
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
505 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

938