Spenótos rakott krumpli joghurttal recept

Spenótos rakott krumpli joghurttal
Spenótos rakott krumpli joghurttal
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisfiúnknak találtam ki, és készítettem ezt először (9 hónapos korában), majd mindannyian megszerettük, és azóta szinte heti rendszerességgel szerepel a menüben.

Úgy tapasztaltuk, hogy bio alapanyagokból nagyságrendekkel finomabb lett az eredmény, mint a másikból.

 

 

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! 

Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Nálunk teljes ételként kerül az asztalra, de el tudok képzelni hozzá valami finom szárnyast is sütve.

 

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!

Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenóttal rakott burgonya, joghurtos rakott burgonya spenóttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát vékonyra szeletelve sós vízben megfőzzük.
  2. A spenótot folyó víz alatt megmossuk, majd forrásban lévő vízbe eresztjük nem több, mint 1 percre.
  3. Ezután szűrőben lecsepegtetjük, és vágódeszkán vagdossuk.
  4. Egy kb. 20 cm-es átmérőjű sütőedényt vékonyan kivajazunk.
  5. A fokhagymákat megpucoljuk, és finomra aprítjuk.
  6. Ezután a maradék vaj nagyrészét egy edénybe tesszük, ahol elkezdjük melegíteni, és hozzáadjuk az előkészített fokhagymát, és amint megérezzük a fokhagyma illatát, azonnal összekeverjük a spenóttal. Ahogy átjárta a fokhagymás vaj a spenótot, már le is kapcsoljuk alatta a lángot, és kevés sót keverünk hozzá.
  7. Amint megfőtt a burgonya, a felét elterítjük a vajazott edényben, majd a sajt felét ráreszeljük, mindezekre rálapogatjuk a spenótot, és mindezeket követi a maradék burgonya. És az egész tetején elsimítunk pár evőkanálnyi joghurtot, amit finoman meghintünk sóval, és a maradéknyi vajat darabokban rátesszük.
  8. Ekkor helyezzük be az edényt a grillezésre állított sütőbe - avagy alul-felül sütősbe max. fokozatra - és mindaddig hagyjuk, míg elkezd picit pirulni a teteje. Ráreszeljük a maradék sajtot, és visszatoljuk míg a sajt aranyos nem lesz.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 486
elküldve: 0
receptkönyvben: 125
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vritus
vritus p, 2015-02-27 17:39

A spenót+fokhagyma+mascarpone nagyon finom együtt, akár szósznak egy kis tejszínnel hígítva, akár így krumplival lerakva. Próbáljátok ki!

lindros
lindros h, 2013-01-14 11:20

Nem volt itthon spenót, így kelkáposzta helyettesítette. Gondoltam itt a kelkáposzta főzelékre, melyet szintén burgonyával készítem. A recept lépéseit betartva, igaz a kelkáposztát kicsit tovább főztem, de remek végeredményt kaptam. Köszönet az ötletért.

474