r
Nosalty Logó

Spenótos-pestós darált hús szélesmetélttel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Spenótos-pestós darált hús szélesmetélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A spenótos-pestós húshoz

A tésztához

Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A spenótos-pestós húshoz

A tésztához

Összesen 3674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A spenótos-pestós húshoz

A tésztához

Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3040 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6611 micro
Összesen 919 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    200.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10890.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    1705 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    2906 mg
  • Nátrium
    5169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2771.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    1058 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1700 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26443 micro
Összesen 3674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A spenótos-pestós húshoz

A tésztához

Elkészítés

A spenótos-pestós húshoz

  1. A vöröshagymát tisztítás után, lereszeljük, a fokhagymát pedig áttörjük. Az olívaolajat lábasba téve, ezen a kétféle hagymát és a pici sót, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a darált húst, fehéredésig keverjük benne, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, főzzük kb. 20 percig.
  3. Beletesszük a spenótot, azzal is főzzük kb. 20 percig, szükség szerint ízesítjük, és a fedőt ne tegyük rá teljesen, hogy a spenót vizesebb része, elpárologhasson, jó sűrű sötétzöld szaftja lesz.
  4. Ha a hús kóstolásra finom, és megfőtt, ekkor tegyük bele a pestot, elkeverjük, összeforraljuk, és készen van, tálalható.
  5. Tésztafőzőbe vizet teszünk a tésztának főni, só és kevés napraforgó olajjal, amint forr, beletesszük a szélesmetéltet, és az előírás szerinti idő alatt megfőzzük, leszűrjük és tálalhatjuk.
  6. A parajos-pestos húst a tésztával tálaljuk, mindenki tányérjára tegyünk feta sajtot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 10633
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Ajánló

Finom bor. Jó sok feta sajt.:-) Én kettő csomaggal kockáztam fel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-pestós darált hús szélesmetélttel
Éva-Anyóca 350 recept

Akciósan lehetett a kedvenc boltomban : spenótot és sóskát venni. (mirelit állapotban) A saját elfogyott, ezért  alaposan bevásároltam mindkettőből. A sóska az finom főzeléknek.:-) A spenót? Kísérleteztem, olaszos főző műsorokban láttam a spenót használatát, ezért kombináltam a pestoval,  a végeredmény:  illatos ,színes , finom is lett. A család szerint nem csak szép színű volt az ebéd, hanem igazán finom. :-) Főzeléknek nem ették volna meg a spenótot a családban. :-) Már várom a tavaszt, ezért választottam a zöldet, valahol ez is benne van a mostani ebédben. :-) Nagy dicséret ez, amikor a spenótot, csak két éve eszi meg a férjem és a fiam, fűszeresen hússal vagy tésztával. A lányommal mi ettük, de hát az igazi, ha együtt ebédeli a család, és ez végre sikerült.

Hozzávalók

A spenótos-pestós húshoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?