Spenótos-paradicsomos polenta recept

Kalória?
Spenótos-paradicsomos polenta
Spenótos-paradicsomos polenta
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hipp-hopp vacsoraétel az egészségesség jegyében. A BBC GoodFood 2012. novemberi számában akadt meg a szemem a recepten.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki hiányolná a húst belőle, szórjon a tetejére baconkockákat.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos-paradicsomos egytálétel, spenótos-pecorino sajtos polenta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a polentát, az itt leírt módon. Ha kihűlt, felkockázzuk.
  2. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk.
  3. Beleöntjök a hámozott paradicsomot. (Ha nem daraboltat használunk, kissé felaprítjuk az egész paradicsomokat.)
  4. Rádobjuk a megpucolt, egészben hagyott fokhagymákat is.
  5. A megtisztított, megmosott spenótleveleket leforrázzuk, épp annyira csak, hogy összeessenek. Hideg vízzel átöblítjük, alaposan kinyomkodjuk és összevágjuk.
  6. A spenótot egyenletesen elosztjuk a paradicsomos réteg tetején. Az egészet sózzuk-borsozzuk.
  7. Rárakosgatjuk a polentakockákat, és forró sütőben 10-15 percig sütjük.
  8. Végül meghintjük a reszelt sajttal és visszadugjuk a sütőbe, míg a sajt meg nem olvad a tetején.

 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 256
elküldve: 7
receptkönyben: 524
elkészítve: 25/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (9)

wendynaja
wendynaja cs, 2013-01-03 18:26

Szia!

Ma valami olasz kajara vagytam szoval ezerrel kerestem vmi finomat. Mar 3-4 receptet mentettem amikor eszrevettem h. mind toled vannak. Igazan inycsinklandozonak tuntek mar a kepek alapjan is mivel en sajnos azok alapjan valasztok kajat, de a tieid lattan farkas ehes lettem :)) En is szeretnek egyszer ugy magamtol kitalalni dolgokat de az igazsag az h. nem igazan vagyok tisztaban mi mivel hogyan, szoval maradnak a recept alapjan keszitesek.
Remelem meg sok jo es izletes receptet varhatok toled.
Tovabbi jo sutes fozest kivanok
Viki

Torma
Torma / Torma v, 2012-12-30 10:44

Mentettem, köszönöm Petra! Mindent szeretek benne :) Boldog Ujevet kívánok, üdv, Torma :)

Nyafi
Nyafi k, 2012-12-11 13:34

Szia!
Megcsináltam a hamidat, annyi változtatással, h az aljára is tettem polentát és a spenót mellé került medvehagyma is, a tetejét pedig bacon díszitette! Nagyon ízlett mindenkinek!
Köszi a receptet!
:)
Üdv.:
Nyafi

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: sWaddyWaddy
A hét szakácsa: sWaddyWaddy
Ismeritek a csokis pörkölt receptünk feltöltőjét sWaddyWaddy-t vagyis Kamillát? Ha nem akkor itt az idő, hogy felfedezzétek izgalmas és egészséges ételekkel teli konyháját!
Nagy tudás, kis energiafelhasználás, mi az?
Nagy tudás, kis energiafelhasználás, mi az?
Irányító típus vagy? Szereted, ha a kezed ügyében van minden? Még a mosógéped is a konyhába tervezted, hogy figyelhesd ruháid tisztulási folyamatát? Ez a cikk neked szól! (x)
256