Spenótos-paradicsomos polenta recept

Spenótos-paradicsomos polenta
Spenótos-paradicsomos polenta
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hipp-hopp vacsoraétel az egészségesség jegyében. A BBC GoodFood 2012. novemberi számában akadt meg a szemem a recepten.

hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg friss spenót
  • 2 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kukoricadara
  • 10 dkg pecorino romano sajt
  • frissent tört bors
  • extra szűz olívaolaj

ajánlat

Ha valaki hiányolná a húst belőle, szórjon a tetejére baconkockákat.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos-paradicsomos egytálétel, spenótos-pecorino sajtos polenta

elkészítés

  1. Elkészítjük a polentát, az itt leírt módon. Ha kihűlt, felkockázzuk.
  2. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk.
  3. Beleöntjök a hámozott paradicsomot. (Ha nem daraboltat használunk, kissé felaprítjuk az egész paradicsomokat.)
  4. Rádobjuk a megpucolt, egészben hagyott fokhagymákat is.
  5. A megtisztított, megmosott spenótleveleket leforrázzuk, épp annyira csak, hogy összeessenek. Hideg vízzel átöblítjük, alaposan kinyomkodjuk és összevágjuk.
  6. A spenótot egyenletesen elosztjuk a paradicsomos réteg tetején. Az egészet sózzuk-borsozzuk.
  7. Rárakosgatjuk a polentakockákat, és forró sütőben 10-15 percig sütjük.
  8. Végül meghintjük a reszelt sajttal és visszadugjuk a sütőbe, míg a sajt meg nem olvad a tetején.

 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 208
elküldve: 5
receptkönyben: 236
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (6)

wendynaja
wendynajacs, 2013-01-03 18:26

Szia!

Ma valami olasz kajara vagytam szoval ezerrel kerestem vmi finomat. Mar 3-4 receptet mentettem amikor eszrevettem h. mind toled vannak. Igazan inycsinklandozonak tuntek mar a kepek alapjan is mivel en sajnos azok alapjan valasztok kajat, de a tieid lattan farkas ehes lettem :)) En is szeretnek egyszer ugy magamtol kitalalni dolgokat de az igazsag az h. nem igazan vagyok tisztaban mi mivel hogyan, szoval maradnak a recept alapjan keszitesek.
Remelem meg sok jo es izletes receptet varhatok toled.
Tovabbi jo sutes fozest kivanok
Viki

Torma
Tormav, 2012-12-30 10:44

Mentettem, köszönöm Petra! Mindent szeretek benne :) Boldog Ujevet kívánok, üdv, Torma :)

Nyafi
Nyafik, 2012-12-11 13:34

Szia!
Megcsináltam a hamidat, annyi változtatással, h az aljára is tettem polentát és a spenót mellé került medvehagyma is, a tetejét pedig bacon díszitette! Nagyon ízlett mindenkinek!
Köszi a receptet!
:)
Üdv.:
Nyafi

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.