Spenótos-paradicsomos polenta recept

Spenótos-paradicsomos polenta
Spenótos-paradicsomos polenta
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hipp-hopp vacsoraétel az egészségesség jegyében. A BBC GoodFood 2012. novemberi számában akadt meg a szemem a recepten.

hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg friss spenót
  • 2 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kukoricadara
  • 10 dkg pecorino romano sajt
  • frissent tört bors
  • extra szűz olívaolaj

ajánlat

Ha valaki hiányolná a húst belőle, szórjon a tetejére baconkockákat.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos-paradicsomos egytálétel, spenótos-pecorino sajtos polenta

elkészítés

  1. Elkészítjük a polentát, az itt leírt módon. Ha kihűlt, felkockázzuk.
  2. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk.
  3. Beleöntjök a hámozott paradicsomot. (Ha nem daraboltat használunk, kissé felaprítjuk az egész paradicsomokat.)
  4. Rádobjuk a megpucolt, egészben hagyott fokhagymákat is.
  5. A megtisztított, megmosott spenótleveleket leforrázzuk, épp annyira csak, hogy összeessenek. Hideg vízzel átöblítjük, alaposan kinyomkodjuk és összevágjuk.
  6. A spenótot egyenletesen elosztjuk a paradicsomos réteg tetején. Az egészet sózzuk-borsozzuk.
  7. Rárakosgatjuk a polentakockákat, és forró sütőben 10-15 percig sütjük.
  8. Végül meghintjük a reszelt sajttal és visszadugjuk a sütőbe, míg a sajt meg nem olvad a tetején.

 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 134
elküldve: 5
receptkönyben: 233
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (6)

wendynaja
wendynajacs, 2013-01-03 18:26

Szia!

Ma valami olasz kajara vagytam szoval ezerrel kerestem vmi finomat. Mar 3-4 receptet mentettem amikor eszrevettem h. mind toled vannak. Igazan inycsinklandozonak tuntek mar a kepek alapjan is mivel en sajnos azok alapjan valasztok kajat, de a tieid lattan farkas ehes lettem :)) En is szeretnek egyszer ugy magamtol kitalalni dolgokat de az igazsag az h. nem igazan vagyok tisztaban mi mivel hogyan, szoval maradnak a recept alapjan keszitesek.
Remelem meg sok jo es izletes receptet varhatok toled.
Tovabbi jo sutes fozest kivanok
Viki

Torma
Tormav, 2012-12-30 10:44

Mentettem, köszönöm Petra! Mindent szeretek benne :) Boldog Ujevet kívánok, üdv, Torma :)

Nyafi
Nyafik, 2012-12-11 13:34

Szia!
Megcsináltam a hamidat, annyi változtatással, h az aljára is tettem polentát és a spenót mellé került medvehagyma is, a tetejét pedig bacon díszitette! Nagyon ízlett mindenkinek!
Köszi a receptet!
:)
Üdv.:
Nyafi

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!