r
Nosalty Logó

Spenótos mozzarellás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Spenótos mozzarellás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Alapanyagok

Besamel mártás

Összesen 800 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Alapanyagok

Besamel mártás

Összesen 2399 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Alapanyagok

Besamel mártás

Összesen 133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3930.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    536 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    6621 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    13309 micro
Összesen 800 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11792.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    3127 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1881 mg
  • Nátrium
    6198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1607 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    19864 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    39928 micro
Összesen 2399 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    432 micro
  • Lut-zea
    2234 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Alapanyagok

Besamel mártás

Elkészítés

Alapanyagok

  1. A mélyhűtött parajt felolvasztjuk, egy kanál olívaolajon erős tűzön kezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a 2 gerezd fokhagymát. Addig sütjük, míg a leve elpárolog.
  2. Egy edényben a vajat felolvasztjuk, ugyanannyi lisztet hozzáadunk, és együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk hozzá, majd felengedjük forró tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  3. A mozzarellát és a paradicsomot kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  4. A frissen gyúrt fűszeres tésztát leterítjük a tepsi aljába, majd befedjük besamellel.
  5. A mártás tetejére spenótréteget terítünk, amire felváltva paradicsom és mozzarella szeleteket helyezünk, majd újabb tésztaréteg következik. Addig folytatjuk így a rétegezést, míg az alapanyagok elfogynak.
  6. A felső réteg paradicsom és mozzarella réteget reszelt ementáli sajttal szórjuk meg.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 20 percig sütjük (a tészta a gőzben megfő), majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk kicsit a sajtot a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 482
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 88637
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos mozzarellás lasagne
Évi néni 1830 recept

Még soha nem készítettem hús nélkül lasagnet. Mivel igen sok húst eszünk, kifejezetten jól esett egy ovo-lakto-vega fogás.

Hozzávalók

Alapanyagok

Besamel mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek