r
Nosalty Logó

Spenótos-medvehagymás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Spenótos-medvehagymás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1705 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3749 micro
Összesen 403 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5661.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1871 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1383 mg
  • Nátrium
    2032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    529 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1823 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    883 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10232 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22496 micro
Összesen 2419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    904 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1987 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot és a medvehagymát megtisztítjuk, kb. fél centis csíkokra vágjuk, kevés olajon picit megfuttatjuk. (A fagyasztott spenótot kiolvasztjuk az olajon, és a végén kb. 2 percre hozzáadjuk a hagymát.)
  2. A sajtot, a tojásokat és a tejszínt összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a langyosra hűlt hagymás keveréket és a zabpelyhet.
  4. A leveles tésztát kinyújtjuk, a kivajazott torta- vagy piteformába vágjuk, elegyengetjük, hogy kb. 5 cm-es pereme legyen.
  5. A keveréket a tésztára öntjük, a tészta túllógó részeit visszahajtogatjuk. (A maradék tésztából díszítést is készíthetünk, de sajttal is megszórhatjuk.)
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. A formában hagyjuk hűlni legalább 10 percig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2670
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 02.

Ajánló

Hidegen és langyosan is nagyon finom. Magában vagy előételnek is el tudom képzelni, de egy tartalmas leves után főétel is lehet.  Nagy előnye, hogy a végtelenségig variálható. Egy kis feta pl. nagyon fel tudná dobni... vagy parmezán... :-) A recept egy barátnőm receptgyűjtő blogján is olvasható. Látogassátok meg, ha egészséges, sok zöldséggel készült ételeket szeretnétek készíteni: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-medvehagymás pite
szépróza 96 recept

Első kalandom a sós pitével és a medvehagymával is.:-) Leginkább ezt a receptet vettem alapul.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!