r
Nosalty Logó

Spenótos-juhtúrós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-juhtúrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 537 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3211 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 173 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6794 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14763 micro
Összesen 537 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5696 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    3064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4634 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    3489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1541 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    40762 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88577 micro
Összesen 3211 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4809 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A tészta alapjához összemorzsoljuk a hideg vajat a liszttel addig, amíg egy homokos állagot nem kapunk. Gyorsan kell dolgozni, nehogy a vaj megolvadjon, ugyanis ez fogja a tészta omlós állagát adni.
  2. Hozzáadunk egy tojást, sót, sütőport, és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük 30 percre.
  3. Időközben a spenóttal foglalkozunk. Én friss spenótot használtam, lehet fagyasztottat is, de a friss a legjobb. Először leszedjük a spenót zöld szárait, utána jól átmossuk a leveleket hideg vízben, és puhára főzzük (kb. 5-8 perc forró vízben), és a végén leszűrjük. Amikor kihűlt, egy vágófelületen késsel apró darabokra vágjuk.
  4. Egy edényben összekeverjük a felvágott spenótot a juhtúróval, és hozzáadjuk a tört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a maradék egy tojást, ami majd összeköti a tölteléket.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és kétfelé választjuk, 70% a lepény alapja lesz, és 30% tésztát meghagyunk a rácsozáshoz.
  6. Egy leválasztható magas falú tepsit, formát kivajazunk, és finoman belisztezünk. A tésztát kör formájába kinyújtjuk, 4-5 cm-el nagyobbra, mint a tepsink alapja. Elhelyezzük finoman a törékeny tésztát a tepsibe, ügyelve arra, hogy a tészta elfedje a tepsink falát is.
  7. Hozzáadjuk a spenót tölteléket, és a tetejét berácsozzuk 1-1,5 cm-es tészta csíkokkal, amit a végén megkenünk tojássárgájával.
  8. Előremelegített sütőben, légkeveréses módban 170°C fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8800
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Quiche a francia konyha hagyományos étele, habár eredete Németországba vezet,  amelynek az alapja egy vajas-omlós tészta. A töltelék a fantáziánkra van bízva,  amihez tejszínes tojást öntünk, és jól összesütjük. A végeredmény egy nagyon finom lepény, omlós tésztával és ízletes, puha töltelékkel.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek