r
Nosalty Logó

Spenótos-halas rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-halas rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1704.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    547 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    5450 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    10922 micro
Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    158.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6817.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1683 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    2563 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1781.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2763 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    2188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1482 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    21801 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    43687 micro
Összesen 2945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    1639 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát összetörjük kisebb darabokra, sós vízben kifőzzük, leöblítjük, hűlni hagyjuk.
  2. A halfilét kicsi kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, kevés olajon megpároljuk és rátesszük a halkockákat. Kevés vizet öntünk alá (kb 1 dl), sózzuk, borsozzuk, felő alatt készre pároljuk.
  3. A fokhagymát felaprítjuk és egy másik lábosban kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a kiolvasztott parajpürét, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Pár percig forraljuk.
  4. A tejfölt kikeverjük a két tojással, kevés sót adunk hozzá, és a 2/3-át hozzákeverjük a kihűlt főtt tésztához. Ezt a tésztát egy kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük, elterítjük benne egyenletesen.
  5. Erre kerül a párolt hal, majd a parajpürével is befedjük.
  6. Paradicsomkarikákkal díszítjük, és a maradék tojásos tejföllel beborítjuk. Végül meghintjük reszelt sajttal.
  7. Meghagyhatunk egy kis zöld újhagymaszárat, azt is rászórhatjuk.
  8. Hideg sütőbe toljuk, 45 percig sütjük, de legalább addig, amíg a sajt is szépen megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 32961
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 08.

Ajánló

Csak ajánlani tudom azoknak is, akik idegenkednek a spenóttól.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hal-spenót páros szerintem verhetetlen. És így tésztával laktató is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek