r
Nosalty Logó

Spenótos-halas lusta rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Spenótos-halas lusta rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rakott krumplihoz

A besamelmártáshoz

Összesen 520 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rakott krumplihoz

A besamelmártáshoz

Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rakott krumplihoz

A besamelmártáshoz

Összesen 98 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4083 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8796 micro
Összesen 520 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    236.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8315.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    2444 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    771 mg
  • Foszfor
    2651 mg
  • Nátrium
    2056 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1688.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3203 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    910 micro
  • K vitamin:
    2122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1181 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52776 micro
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1679 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A rakott krumplihoz

  1. Megpucoljuk a burgonyát és tepsibe szeleteljük fél centi vastagra vágva. Annyi burgonyát pucoljunk, hogy a tepsi alját 2-4 centi vastagon fedje. Locsoljuk meg (olíva)olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd öntsünk alá kb. egy dl vizet. Fedjük le alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük/ pároljuk meg.
  2. Közben készítsük el a többit. A spenótot (ha mirelit) olvasszuk és jól nyomkodjuk ki. Olajon fonnyasszuk meg a hagymát, amikor kész dobjuk rá pár másodpercre a fokhagymát. Jöhet a spenót. Forgassuk össze, majd szórjuk meg szerecsendióval. Tegyük félre hűlni.
  3. Készítsük el a besamelt. Olvasszuk meg a vajat, forrósítsuk benne habosra a lisztet, de ne pirítsuk, majd FORRÓ tejjel öntsük fel és kevergetve főzzük sűrűre. Fűszerezzük, és jól sózzuk - jobban, mint kívánnánk -, mert ez adja majd a sós íz jó részét az ételhez.
  4. Vegyük ki a burgonyát a sütőből, halmozzuk rá a spenótot, fektessük rá a halfiléket (az enyém még ekkor is jeges volt), majd öntsük nyakon a szósszal. Szórjuk meg reszelt sajttal, toljuk vissza a sütőbeés addig süssük, amíg a sajt szép piros nem lesz. (Kb. fél óra.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18183
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 17.

Ajánló

A tilápia hal egy szálkamentes édesvizi fajta, ajánlom azoknak, akiknek gondja akadna a pangasius-szal. Intersparban és Aldiban is kapható mireliten. pH besorolás: enyhén savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért nem szeretek rakott krumplit készíteni, mert számomra értelmetlenül sok időt vesz el a krumpli előre történő főzése, pucolása, karikázása. Aztán amióta egy szakácstársunk adta a rendkívül egyszerű ötletet, azóta gyakrabban készül lusta módon. Ehhez jött a spenót ötlete, amit már Andicska is elkészített kicsit más olvasatban és összeállt ez az étel. Ötletszinten mindenképpen fúziósnak tekinthető, élvezeti- és tápanyagértéke igen magas. Jó szívvel, bátran fogyasztható. Külön Katának: besamel helyett vegyél tejfölt, ízesítsd jól sóval, borssal, szerecsennel, 1 gerezd törött fokhagymával és ezt öntsd rá.

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Új séf váltja Széll Tamást a Lidl Konyhában

Lezárult egy meghatározó korszak a Lidl Konyhában, mivel 10 év után a Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja Széll Tamás, Michelin-csillagos séfet. Ezenfelül pedig komoly változások mentek végbe a vállalat nagyköveti csapatában is.

Nosalty

További cikkek