r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás kosárkák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-fetás kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (22 db)

A töltelékhez

Összesen 979 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (22 db)

A töltelékhez

Összesen 3911 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (22 db)

A töltelékhez

Összesen 269 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    4392 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9071 micro
Összesen 979 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7658.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    3669 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3752 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    1611 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    856 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2285 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    17568 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36283 micro
Összesen 3911 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1208 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (22 db)

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához (22 db)

  1. Az alapja sós omlós tészta, tehát ezt figyelembe véve, hideg alapanyagokkal és gyors mozdulatokkal (ne sokáig érintkezzen a kezünk a tésztával) dolgozzunk, mert lágy, kezelhetetlen lesz a tésztánk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, szerecsendiót, elkeverjük. Majd a felkockázott margarint hozzáadjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. Annyi hideg vizet adjunk hozzá, hogy könnyedén gyúrható tésztát kapjunk (nekem nem kellett hozzátennem).
  3. Kinyújtjuk a tésztát kb. 2-3 mm vastagságúra, és a kosárka formák tetejével kivágunk köröket, és ezzel béleljük ki a kosárkákat egyenként. Nekem 7 cm átmérőjű formával készült 21-22 db kosárka.
  4. A tészta alját villával szurkáljuk meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  5. Ezalatt a spenótot 1 percre forrásban lévő (sós) vízbe dobjuk, szűrővel kivesszük, lecsepegtetjük. Kinyomkodjuk, és apróra felvágjuk.
  6. A tojássárgákat elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  7. A fetátt felkockázzuk.
  8. 10 perc elősütés után kivesszük a kosárkákat a sütőből, a kosárkákba tesszük a fetakockákat, majd rápúpozzuk a spenótos masszát. 10 percre újra a sütőbe helyezzük, ismét kivesszük, megszórjuk fenyőmaggal. Kb. 5 percig sütjük még, akkor lesz jó, ha a fenyőmag már kicsit megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2207
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A spenót az egyik jellemző tavaszváró zöldség. Gyönyőrű, élénk színe miatt látványos dolgokat tudunk belőle alkotni. Ez a sós desszert is az online receptverseny húsvét témájú darabja, melyhez az alapötletet az egyik Ráma recepteskönyvből merítettem.

Hozzávalók

A tésztához (22 db)

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek