r
Nosalty Logó

Spenótos csirkés quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos csirkés quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 1005 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 4017 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 248 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1265 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2389 micro
Összesen 1005 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6132.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    2526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2063 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5059 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9558 micro
Összesen 4017 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, majd kis adagonként a vizet. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk, majd kb. 1 órát pihentetjük.
  2. Méretre nyújtjuk, és kivajazott formába egyengetjük. (Quiche forma híján jó a pite vagy sima tortaforma is.)
  3. Villával sűrűn megszurkáljuk, és 180 fokra melegített sütőbe tesszük, ahol kb. 15 perc alatt elősütjük.

Töltelékhez:

  1. A csirkecombokat kifilézzük, apró kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon vagy vajon megsütjük.
  2. A bébispenótot jól megmossuk, majd egy gerezd fokhagyma társaságában leforrázzuk, és picit állni hagyjuk.
  3. A főzőtejszínt jól összekeverjük a tojásokkal és a szerecsendióval.
  4. A maradék 2 gerezd fokhagymát pépesre aprítjuk, felét a csirkéhez dobjuk - amelyhez bazsalikomot is szórunk bőven -, másik felét pedig a tejszínes keverékbe.
  5. A spenótot leszűrjük, és durvára vágjuk, hogy könnyebb legyen eloszlatni.
  6. Jöhet az összeállítás: a csirkét összekeverjük a spenóttal, és ráborítjuk az elősütött tésztára, majd nyakon öntjük a tejszínes keverékkel.
  7. 180 fokon addig sütjük, amíg szépen megszilárdul. Ekkor jöhet rá a reszelt sajt, és még pár perc, hogy rápiruljon! Aztán még melegen tálalás! Jó étvágyat! Buon appetito! És bon appétit, ha már francia ételt készítettünk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7905
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valami különleges, de könnyen elkészíthető és ízletes vacsorát varázsolni. Fontos szempont volt, hogy laktató legyen! :) A csirke-spenót kombinációval szerintem nem lehet mellélőni... és igazam is lett! :P

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek