r
Nosalty Logó

Spenótos-csirkés lasagne Nyuszikutyától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nyuszikutya
Spenótos-csirkés lasagne Nyuszikutyától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 807 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3226 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2595 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5499 micro
Összesen 807 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4270.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    896 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    754 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21995 micro
Összesen 3226 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1179 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot blansírozzuk, majd jeges vízbe tesszük. A csirkemelleket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit összepirítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd felengedjük apránként a tejjel. Felfőzzük. Sóval, őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  3. Olívaolajat hevítünk, megpároljuk benne a csirkemellet. Aranyszínűre pirítjuk.
  4. Egy üvegedény aljára teszünk a besamelből, majd kirakjuk tésztalapokkal. Ismét megkenjük besamel mártással. Erre kerül a csirkemell, majd újra besamel. Tésztával beborítjuk, besamellel megkenjük. Ráterítjük a spenótleveleket. Besamelt teszünk rá, majd beborítjuk a megmaradt tésztalapokkal. Megkenjük besamellel, és meghintjük a vegyes reszelt sajttal.
  5. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2598
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 06.

Ajánló

Ajánlom gyors ebédnek, vacsorának, több rétegben, nagyobb mennyiségben vendégváráshoz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-csirkés lasagne Nyuszikutyától
Nyuszikutya 51 recept

Egy hétvégén fiammal kísérleteztük ki ezt a lasagne összeállítást. Nagyon finom lett, így azóta már többször elkészítettem. Bátran ajánlom mindenkinek, nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek