r
Nosalty Logó

Spenótos árpagyöngy pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
labopetra
Spenótos árpagyöngy pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 2689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4570 micro
Összesen 672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8405 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18279 micro
Összesen 2689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1681 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Elkészítés

Pitetészta

  1. A tejet a margarinnal felforraljuk, megsózzuk, majd beleszórjuk a lisztet, elkeverjük. Jól összegyúrjuk.
  2. Kihűtjük. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk.
  3. Kizsírozott tepsibe vagy őzgerincformába fektetjük.

Töltelék

  1. A gerslit sós vízben megfőzzük.
  2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a puha gerslit, spenótot, sajtot. Jól összekeverjük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojást és a sót.
  4. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, a tészta négy oldalát felhajtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tetejét megkenjük a felvert tojással.
  5. 180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 738
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos árpagyöngy pite
labopetra 65 recept

Fűszeres Eszter adta az ötletet az elkészítéshez, de mégsem az ő receptje alapján, hanem egy bbc good food receptet követve készítettem el ezt a pitét. Az esztétikai élményen még javítani kell, de aki a gerslit, spenótot és a pitét szereti, annak ízleni fog.

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!