Spenótfőzelék kókusztejjel gluténmentes recept

Spenótfőzelék kókusztejjel gluténmentes
Spenótfőzelék kókusztejjel gluténmentes
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenótot nem szerettem gyerekkoromban, de igazán jól elkészített főzelékkel talán nem is találkoztam. Kb. másfél éve az első próbálkozásom spenótfőzelékkel nem sikerült jól, pedig mindent recept szerint készítettem. Most ismét megpróbálkoztam vele, de már glutén- és tejmentesen kellett elkészítenem. Az eredmény szuper lett!:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A himalájai sót a főzés legvégén érdemes beletenni az ételbe, és ne is nagyon főzzük már ekkor, hogy ne vesszenek el az értékes tápanyagok.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Spenótfőzelék kókusztejjel glutén- és tejmentes, diétás spenót, fokhagymás spenótfőzelék, gluténmentes spenót
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott spenót alá kevés vizet öntünk, és kiolvasztjuk.
  2. Ha felforrt, hozzáadjuk az áttört fokhagyma gerezdeket.
  3. A kókusztejben simára keverjük a barna rizslisztet, és besűrítjük vele a spenótot.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 11 380
elküldve: 5
receptkönyvben: 118
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Timce

Mióta szakács: 2010.10.24.
19 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

125