r
Nosalty Logó

Spenót kenyérmentesen Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Spenót kenyérmentesen Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 903 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19885 micro
Összesen 226 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8849.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    6879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    3130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1313 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36457 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79539 micro
Összesen 903 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3043 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6639 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a fokhagyma gerezdeket.
  2. A zsírból és a lisztből közepes sűrűségű rántást készítünk úgy, hogy a fokhagyma gerezdeket is belenyomjuk.
  3. Ha már rózsaszínű a rántásunk, beleöntjük a hideg tejet, és elkeverjük.
  4. Beletesszük a mirelit spenótokat, 2 kk sóval megszórjuk (a só hatására könnyebben olvad ki).
  5. Közepes lángon folyamatosan kevergetve kiolvasztjuk/főzzük.
  6. Ha kiolvadt, még kb. 10 percet kavargatva tovább főzzük. Érdemes kevergetni, mert különben fröcskölni fog.
  7. Beleütjük az első tojást, gyorsan elkeverjük, kb. 1 perc után beletesszük a másikat is, szintén gyors mozdulatokkal elkeverjük. A tojásoktól a spenót krémes állagot kap.
  8. Kb. 3-4 percig főzzük még. Akkor vagyunk készen, ha apró fehér "foszlányokat" látunk.
  9. Megízesítjük sóval és cukorral. A receptben az általam használt mennyiség van, de ez ízlés kérdése, mi édesebben szeretjük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 50286
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Tehetünk rá sült virslit, kemény tojást, tükörtojást, tojáspörköltet, sertéspörkölt maradékot, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokáig gondolkoztam azon, hogy az 1001. spenótot érdemes-e feltennem az oldalra. Aztán az utolsó lökést egy recept adta meg, ami vízben volt főzve, és búzadarás + kenyeres is volt. Tudom, hogy mindenki így-úgy ízesíti, de nem értem, hogy az egyébként rettentően vizes mirelit spenótot, miért kell vízben főzni, a vizet tovább vizezni. Laktózérzékenység esetén is van megfelelő tej. A kenyérféléktől, zsemlemorzsától meg egyenesen elvesztem a hajam. Eszembe jut anyósom vízzel főzőtt,  zsemlével, kenyérrel dúsított spenótja, amikor a számba került a kenyérdarab...., mint a hajdan volt iskolai menza.... Brrrrrrrrr. Ma ez volt az ebéd. Rájöttem, hogy aki még nem csinált sosem, annak nem egyszerű spenótot főzni. A rutinosoknak könnyű feladat, a kezdőknek picit nehéz. Az ízesítésnél a cukor, só mennyiséggel kell "játszani", hogy az valóban ízletes legyen a végén. Mindig érzésre teszem bele, most kivételesen kiméricskéltem az összetevőket. Mielőtt bárki hiányolná a borsot, én nem szoktam beletenni, de természetesen lehet borsozni is. A főzési időt elfelejtettem megnézni, kb. 30-40 perc alatt lettem kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek