r
Nosalty Logó

Spenót bundás kenyérrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Spenót bundás kenyérrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Összesen 737 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Összesen 2942 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Összesen 157 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5064 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11116 micro
Összesen 737 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4005.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1526 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20258 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44463 micro
Összesen 2942 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2387 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Elkészítés

A spenóthoz

  1. A spenótlevelek szárát lecsipkedjük, a leveleket alaposan megmossuk.
  2. Sós, forrásban lévő vízben 10 perc alatt megfőzzük, majd lecsöpögtetjük róla a vizet és apróra összevagdossuk. A tej felével felöntjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, 10 percig főzzük, aztán berántjuk. (Rántás készítése: lisztet világosbarnára pirítjuk az olajon, a maradék hideg tejjel felengedjük.)
  3. A bundás kenyérhez 2 tojást 1 dl tejjel lazán felverünk, sózzuk, beleforgatjuk a kenyérszeleteket és forró olajban kisütjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 54352
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevés olyan embert ismerek, aki a spenótot és a sóskát egyaránt és egyformán szereti. Talán nem is létezik ilyen. Részemről abszolút sóskapárti voltam, míg meg nem kóstoltam a spenótot az alább elkészített módon. Ezt a receptet bátran ajánlom mindenkinek, aki megkísérel a gyermekkorban beivódott „pfuj spenót” előítéletétől megszabadulni.

Hozzávalók

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek