r
Nosalty Logó

Spárgasaláta ahogy Gonoszka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Spárgasaláta ahogy Gonoszka készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 274 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1090 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 87 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 274 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3785.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    2773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    635 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    3193 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3867 micro
Összesen 1090 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    208 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldspárgának levágjuk a fás részét, és nagyon alaposan megmossuk. Felvágjuk kb. 0,5-1 centis darabokra. A sóval, porcukorral, citromlével feltesszük főzni. Forrástól számítva kb. 3 percig főzzük.
  2. Közben a juhtúrót, a tehéntúrót, és a tejfölt kikeverjük. A petrezselymet és a kaprot leöblítjük, felaprítjuk, és a túrókhoz keverjük.
  3. A sonkát pici kockákra vágjuk, és ezt is a túrókhoz keverjük. Ha kell, sózzuk (én nem sóztam, mert a juhtúrótól elég sós volt).
  4. A roppanósra főtt spárgákat leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Alaposan lecsepegtetjük. Belekeverjük a túrókrémbe. A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk, és a saláta tetejére tesszük.
  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Akár magában, akár friss péksüteménnyel vagy pirítóssal mennyeien finom saláta. Én a tálalásnál megszórtam kevés aprított újhagymával.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1641
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgasaláta ahogy Gonoszka készíti
Gonoszka1 428 recept

Szeretem a túrót, a tejfölt, a zöldspárgát. Így megalkottam ezt a nagyon finom salátát. Vendégvárónak is nagyon jó, mert akár előételnek is felszolgálhatjuk. Az általam felhasznált hozzávalókból 100 grammban 104 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek