r
Nosalty Logó

Spárgás-rukkolás szósz tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Spárgás-rukkolás szósz tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 6102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2578.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1630 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 1016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    235.3 g

Zsír

  • Összesen
    278.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15470.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    689 mg
  • Kálcium
    3163 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    820 mg
  • Foszfor
    4164 mg
  • Nátrium
    6522 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2021 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    486 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2551 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    457 micro
  • β-karotin
    8058 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9777 micro
  • Lut-zea
    14948 micro
Összesen 6102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lábasba tesszük az olívaolajat, a felszeletelt póréhagymát és finomra vágott fokhagymát, sót, fedő alatt kis lángon megpároljuk.
  2. A gombát tisztítjuk, felezzük, majd negyed szeletekre vágjuk. A spárgát mossuk, a végét letörjük, ahol engedi, azaz elpattan, 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A lábasba tesszük a gombát, és fedő alatt pároljuk tovább kis lángon, amikor levet eresztett, beletesszük a spárgát, a zöldborsót is, és fedő alatt pároljuk, főzzük tovább. Kóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.
  4. Beletesszük a két nagy marék rukkolát, elkeverjük, meg a felkarikázott virsliket is beletesszük, ismét kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  5. Az egész kb. 25-30 perc alatt párolódik össze, kóstoljunk meg mindent, ha puha, ekkor tesszük bele a paradicsomot negyedelve, a tejszínt, és összeforraljuk.
  6. Kifőzzük az olajos, sós vízben a szélesmetéltet, leszűrjük (6-8 perc alatt).
  7. Tálaljuk a gombás-zöldborsós-spárgás tejszínes szósszal. Tálalásnál díszítsük friss salátákkal, paradicsommal, erre a salátaágyra rakjuk a feta sajt kockákat.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3063
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Ajánló

Finom fehér bor, reszelt sajt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-rukkolás szósz tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Könnyedebb hús nélküli tejszínes szószt szerettünk volna enni szélesmetélttel. De! - beleszerettem volna csempészni a rukkolát is, amit mi szívesen eszünk vegyes salátában a lányommal, de a fiamnak is és a férjemnek is szerettem volna az ételbe úgy belerakni, hogy finom is legyen, látványos is, és ezáltal el is fogyjon, megegyék. Sikerült:-))) Nagyon tetszett látványra nekik is az étel, és örömmel fogyasztották. Így ehető lett  a rukkola, a család férfitagjai szerint.:-) Természetesen, aki frissen szereti, ne tegye bele főzés közben, hanem a legvégén a szószt keverje át a friss levelekkel, és tegyen párat a tetejére is.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek